Bild: Astrid Selling

BRÄKNE-HOBY

Vocal Camp 2023 öppna workshopar

Veckan innan midsommar, 18 – 22 juni pågår Vocal Camp för sångare i olika åldrar och på alla olika nivåer, som vill fördjupa och bredda sina kunskaper inom a cappella och stämsång. Nu erbjuder vi fem öppna aktiviteter för dej som inte kan medverka på hela Vocal Camp. #sensushjärtakultur

Startdatum

18 juni 2023

Veckodag

Se beskrivning

Tid

Se beskrivning

Plats

Blekinge folkhögskola

Folkhögskolevägen 6 37260 BRÄKNE-HOBY

Pris

Kostnadsfritt

Öppna aktiviteter

 • Sön 18 juni kl 13.15 - ca 14.45 Workshop med Staffan Paulson: Lär dig hur du skapar sväng i din sång. En workshop om puls, rytm och underdelningar som ger kör- eller vokalgruppsarrangemanget det lilla extra.
 • Sön 18 juni kl 15.30 - ca 17.00 Workshop med Malin Foxdal: Lär sig sjunga med hela rösten och slipa bort skarvarna mellan huvudklangen och bröstklangen.
 • Mån 19 juni kl 15.30 - ca 17.00 Workshop med Dan Knagg: Skapa groove och sväng genom vocal percussion, rytmisk medvetenhet och andra metoder.
 • Tis 20 juni kl 13.15 - ca 14.45 Workshop med Karin Peterson: Träna dig i att använda olika röstkvalitéer i olika genrer med utgångspunkt från Estill Voice Training (EVT). Jo Estill var en sångerska och röstforskare som tog fram en modell för att förstå sin röst. Hon identifierade i sin forskning 13 rörliga strukturer i rösten.
 • Tis 20 juni kl 15.30 - ca 17.00 Masterclass med Karin Peterson: I masterclassen får några deltagare från Vocal Camp-lägret öva olika röstkvaliteter. Övriga deltagare lyssnar på instruktioner och feedback.

Följ Vocal Camp på Facebook för att hålla dej uppdaterad om det senaste.

Plats

Lokaler på Blekinge Folkhögskola i Bräkne-Hoby meddelas till anmälda.

Pedagoger

Staffan Paulson har under många år sjungit i och arrangerat för körer och vokalgrupper - inte minst den internationellt turnerande gruppen Vocal Six. Han undervisar i kör och ensemble på Lars-Erik Larsson-gymnasiet i Lund och finns också på Musikhögskolan i Malmö ibland. Dessutom blir det otaliga workshops och kördagar runt om i landet. Kika här för att läsa mer om honom och hitta flera av hans arrangemang i webshopen.
Karin Petersson är sångpedagog och musiklärare vid Högalids folkhögskola. Karin är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö, undervisar i många olika genrer och brinner för att förmedla de hälsofrämjande effekterna av sång.
Malin Foxdal är frilansande artist inom svensk folkmusik, visa, blues, konstmusik och berättarteater. Hon har lång erfarenhet som sångpedagog, artistcoach, kursledare och arrangör av vokalmusik. Läs mer om Malin här.
Dan Knagg är multiinstrumentalist, med sång och slagverk i fokus. Han har de senaste 10 åren verkat som frilansmusiker inom främst folk-och världsmusikgenren. Han har varit aktiv i flera band, jobbat som teatermusiker och regissör samt deltagit i flera produktioner för barn och unga.

Deltagaravgift alla fem aktiviteter

 • Ordinarie pris: 500 kr.
 • Sångare som deltar i kör eller ensemble som samarbetar med Sensus Skåne-Blekinge under 2023, får 50 kr rabatt på priset och betalar alltså 450 kr.
 • Studerande som är max 25 år medverkar för halva priset, dvs 250 kr.

Vi har inte möjlighet att ta emot anmälningar till enskilda aktiviteter, utan man anmäler sig till hela paketet, men väljer förstås själv vad man vill delta i.
Det finns möjlighet att till självkostnadspris äta lunch (kl 12.00) 110 kr och/eller fika (kl 14.45) 45 kr i anslutning till workshoparna . Ange isf dina önskemål i anmälan.

Är du intresserad av att delta i hela lägret, så finns nu endast enstaka platser kvar. Anmäl dig genast här.

Några citat från utvärderingen av Vocal Camp 2022

 • Otroligt bra arrangerat. Inspirerande körledare. Ett härligt ställe att vara på. Fantastiskt god mat. Rent och fräscht 😃
 • Rolig blandning av workshops, superduktiga pedagoger, bra mat, ångrar bara att jag inte var med på kvällsaktiviteterna, men har man lovat familjen att komma hem varje eftermiddag så är det svårt att ändra i efterhand.
 • Fantastiska dagar! Fantastiska instruktörer! Fantastisk grupp! Spännande att sjunga i mindre grupp.

Vocal Camp arrangeras genom ett samarbete mellan A Cappella South Sweden, Kulturrådet, Musik i Blekinge och Sensus studieförbund.

Arrangemangsnummer: 202401

Kontaktperson