Bild: Peter Thorsen

KALMAR

Vi ställer om - Mårten Falk och omställningsresan

Vi ställer om är en workshopserie i Kalmar där vi inspireras och informeras om olika aspekter av ett hållbart samhälle och omställning i stort och smått. Denna kväll lyssnar vi till Mårten Falk som berättar om sin insikt och omställningsresa. Vi öppnar kl 17:15 med fika och Mårten startar kl 18:00.

Datum

24 maj 2023

Dag

Onsdag

Tid

Kl 17:15 - 20:00

Plats

Krusenstiernska Gården

Stora Dammgatan 9-11 39246 KALMAR

Pris

Kostnadsfritt

Kvällens tema: Den personliga omställningsresan

Mårten kommer att berätta om sin omställningsresa och hur den lett till bättre hälsa, meningsfullare liv, och hur han blev opåverkad av stigande priser på mat, drivmedel och el. Han kommer även att berätta om sin vision om hur ett enklare, mer jordnära liv kan rädda världen från både klimatkollaps, krig, svält och orättvisor samtidigt som det botar välfärdssjukdomar och stress och ger människor en större och djupare mening med livet. Allt detta ackompanjerat av tonerna från gitarren.

Föreläsaren

Mårten Falk är klassisk gitarrist och har som sådan turnerat i fyra världsdelar och släppt ett femtontal skivor. Under torkan och bränderna sommaren 2018 drabbades han, som så många andra, av insikten om klimatkatastrofens konsekvenser och brådskan att göra något åt dem. Han bestämde sig för att lägga om sitt liv för att leva så klimatvänligt som möjligt. Han slutade flyga, gav bort bilen, flyttade till ett torp och odlar där sin egen mat, satte upp solpaneler och slutade konsumera etc. Han engagerade sig i klimatrörelsen och är idag talesperson för Klimataktion m.m.

Arrangemangsnummer: 601498

Kontaktperson