SKÖVDE

Vernissage och AfterWork - Utställningen Hjässan är kal

Välkomna till vernissagen för utställningen Hjässan är kal. Initiativtagaren och producenten Annica Carlsson Bergdahl talar om projektet och fotografen Elisabeth Ohlsson Wallin berättar om sina fotografier på männen från körverket, utställningen och boken. Det blir mingel & tilltugg och ni möter även några av männen som intervjuats i projektet.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Dagar

Fredag

Tid

Kl 17:00 - 20:00

Pris

Kostnadsfritt

HJÄSSAN ÄR KAL Utställningen på Skövde kulturhus pågår mellan den 22 februari – 27 mars 2019.

En utställning om att åldras Hjässan är kal består av ett dokumentärkörverk, en bok och en vandringsutställning med världspremiär i Skövde Kulturhus! Vandringsutställningen som har premiär i Skövde kulturhus är formgiven av Milena Karlsson och består av fotografier av män, sångtexterna ur körverket, citat från intervjuerna. Konstnären Saba Bereket Persson har till utställningen skapat ett unikt verk; ADAM. Utställningen kommer att utgöra en viktig arena för programverksamhet, samtal och diskussioner om manlighet – metoo-rörelsen, skilsmässor, barn, åldrande, kroppen…

Underlaget till produktionen är tjugo djupintervjuer journalisten Annica Carlsson Bergdahl har gjort med män mellan 50 och 73 år. Majoriteten av männen är från Skaraborg, fyra av dem från Gotland. Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin har gjort ohöljda och innerliga porträtt av männen. Utifrån intervjuerna har författaren Lina Ekdahl skrivit sångtexter som tonsatts av kompositören Paula af Malmborg Ward. Volvo Skövde manskör framför verket.

Arrangemangsnummer: 994947

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.