Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

BOLLEBYGD

Vernissage "Att Vara Och Att Vilja Bli" med Fadhel Mourali

Fadhel Mourali är inbjuden till Boy konsthall för att färdigställa och presentera sitt arbete Att Vara och Att Vilja Bli: To Be and To Become. Arbetet utgår från Sjuhärads hantverkshistoria och Hedaredskorgen som samhällsbärande objekt, ett arbete som också är en personlig resa, då Mouralis gammelmorfar var känd som “den sista korgmakaren från Risa”.

Datum

23 april 2022

Dag

Lördag

Tid

Kl 12:00 - 14:00

Pris

Kostnadsfritt

Mourali har tolkat den unika materialprocessen som finns i Hedared. Genom omfattande research, som rört sig mellan teori och praktik, har essentiella element av hantverket och dess historia identifierats, och sedan tolkats genom jacquard-vävning och 3-D printning. En publikation av forskningsprocessen har producerats som ett komplement till Mouralis vävda alster, där ambitionen är att synliggöra sambanden mellan kulturhistoria, hållbarhet, samtida design, identitet och det universella språk som är slöjden.

Fadhel Mourali är nyexaminerad textildesigner vid Central Saint Martins i London, men född och uppvuxen i Borås. Med rötter i både Sverige och Tunisien, fascineras Fadhel av identitet och att hitta den där speciella platsen av längtan i sitt arbete. Han arbetar mellan teori och praktik, för att utforska sambanden mellan kulturhistoria och samtid, i hopp om att nå kärnan av ett ämne, att fullt ut förstå ett material, föremål eller berättelse.

VERNISSAGE: 23 april 12.00-14.00

Panelsamtal på Textilmuseet i Borås: Onsdag 4 maj 18.00

Öppettider 23 april – 28 maj

  • Torsdag 15.00-18.00
  • Fredag 15.00-18.00
  • Lördag 11.00-14.00

Arrangemangsnummer: 810235