STOCKHOLM

Västerländsk esoterism. Detta är föreläsning 6 av 8

Är du intresserad av att studera ett nytt och spännande forskningsfält inom religionsvetenskapen? Västerländsk esoterism inkluderar bland annat frimureri, 1800-talets ockultism med hemliga ordnar och ritualmagi, samt nutida fenomen som wicca, satanism och new age. Under kursen får du studera detta forskningsfält ur flera olika perspektiv.

Datum

14 oktober 2020

Dag

Onsdag

Tid

Kl 18:30 - 20:30

Lokal/rum

Stora konferensen

Pris

Kostnadsfritt

Innehåll

Det finns flera anledningar att studera Västerländsk esoterism. Du får lära känna den påverkan esoteriska idéer har i dagens ungdomskultur. Kursen är också för dig som vill förstå alternativandliga gruppers verksamhet samt esoteriska strömningars påverkan på populärkultur och högkultur. Eller för dig som sysslar med konst eller litteratur på något sätt och vill fördjupa din insikt i de många konstnärskap som präglats av västerländsk esoterism. Men kursen är också för dig som helt enkelt vill förkovra dig i ett fascinerande idéhistoriskt och samtidssociologiskt fält, som har mycket att berätta om både västerlandets förflutna och vår samtid. Detta är föreläsning 6 av 8

Medverkar gör Per Per Faxneld från Södertörns högskola. Han undervisar på alla nivåer. Forskar kring sekularisering, nyreligiositet, "alternativandlighet" och västerländsk esoterism (det sistnämnda bl.a. i relation till konst/litteratur).

Tillgänglighet

Våra lokaler är tillgänglighetsanpassade. Anmäl behov av hörselslinga eller tolk vid anmälan.

Arrangemangsnummer: 315710

Medverkande

Per Faxneld

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.