Foto: Sebastian Sardi

VÄXJÖ

Världen vi bär: Black Diamond med fotografen Sebastian Sardi

Landskapet är apokalyptiskt. Stora glödande och brinnande hål. Rök och giftiga gaser som sipprar ur marken. Hela hus och byar har slukats av enorma sprickor i marken. Denna plats har av många beskrivits som porten till helvetet. Luften är förorenad och det ligger ett tjockt lager av damm över all växtlighet och bebyggelse. Det handlar om det fossila bränslet kol, eller “Black Diamond” som det också kallas i folkmun i Dhanbad, kolets huvudstad i Jharkhand i Indien.

Datum

21 oktober 2019

Dag

Måndag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Pris

Kostnadsfritt

Energi som produceras genom eldning av kol är den enskilt största bidragande faktorn till de av människan genererade koldioxidutsläppen. Den globala uppvärmningen är en konsekvens av detta. Mitt i detta gräver män, kvinnor och barn med bara händer efter användbara kolbitar som går att sälja för överleva.

Under föreläsningen visar fotografen Sebastian Sardi fotografier och berättar om människorna som lever i Jharkhand och hur kolet påverkar och påskyndar den globala uppvärmningen. Sardi har vunnit Lensculture Emerging Talant. Han arbetar och bor i Malmö och Köpenhamn.

Föreläsningen sker i samarbete med Växjö kommun och Det fria ordets hus

Länk till artikel i Sydsvenskan

Föreläsare: Sebastian Sardi

Datum: 21/10

Tid: 18.00-19.30

Plats: Det fria ordets hus, Växjö

Arrangemangsnummer: 861892

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.