Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Samtal om Sjungande barn, med Åsa Nyström

Så bra att du är redo för nästa steg! Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig

Du anmäler dig till

Samtal om Sjungande barn, med Åsa Nyström

Distans

Samtal om Sjungande barn, med Åsa Nyström

Välkommen till vårt digitala personalrum! Tillsammans med Sveriges Kyrkosångsförbund bjuder vi in till samtalsforum om Sjungande barn. Gäst denna gång är Åsa Nyström.

Startdatum

25 maj 2021

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 10:00 - 11:15

Omfattning

1 tillfälle, 1 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Innehåll

Samtalsträffar om sjungande barn i Svenska kyrkan - välkommen att samtala om detta viktiga ämne!

Över en kopp förmiddagskaffe (eller te) diskuterar vi utveckling och nätverkande med ungas sång som nav. Träffarna är till för alla som är engagerade i en sjungande kyrka, i barn- och ungdomskör. Varje möte har ett tema och en gäst som inleder. Tiden är alltid 10.00-11.15

Vårens datum:
25 mars, uppstartsmöte
22 april, tema: sångteknik för barn, gäst: Lars Lind, förbundsdirigent Till anmälan
25 maj, gäst: Åsa Nyström, biskop och ordförande för Sveriges kyrkosångsförbund

Bakgrund

Sjungande barn är en större rörelse som drivs på initiativ av Kungliga Musikaliska Akademien, läs mer om det här. Målet är att alla barn ska få tillgång till sin röst, med musiken som livslång resurs för hälsa och självförtroende.

Vår roll i det samlande uppropet från KMA blir att arbeta inåt. Vi har en geografisk spridning som är oslagbar och barn sjunger i kyrkan i hela vårt land.
Arbetsgivare behöver ge rätt förutsättningar för kontinuitet och kvalité. Resurser behövs både i fråga om tid och pengar. Ofta är möjligheten att arbeta i team avgörande för hållbarhet och resultat.

Musikerkårens motivation och hantverksskicklighet behöver spetsas, barns sångutveckling få hög prioritet i utbildning och i arbetsveckan. Strategier behövs för att höja status och angelägenhetsgrad. Vi behöver erbjuda relevant fortbildning och föra dialog med utbildningsinstituten.

Kyrkopolitikerna, både på lokal nivå och på riksnivå, ska göras medvetna om vilken nytta en barnkör kan göra både i församlingsbygget och rekrytering av aktiva medlemmar och nya medarbetare och hur man kvalitativt arbetar med detta. Barnkörverksamheten innebär ofta långvariga relationer med både sångare och familj. Kyrkopolitiker, arbetsgivare och kyrkomusiker behöver dessutom få syn på sin del i ansvaret för att hålla barns sång levande i det nationella uppropets kölvatten.

Ledare

Lovisa Kronstrand Alinder

Kontaktperson