ESKILSTUNA

Var med och dansa för klimatet

Jordalyft - en dansrit pågår under en heldag där deltagaren får chans att öva in danserna, som är cirkel- och långdanser med enkla steg, samt samtala kring sångtexterna av Lars Björklund. Det går också bra att komma på eftermiddagen och vara med vid dansriten tillsammans med de som varit med under dagen.

Startdatum

28 oktober 2023

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 9:30 - 16:30

Omfattning

1 tillfälle, 1 studietimmar

Plats

S:t Andreas kyrka

Vasavägen 42 63356 ESKILSTUNA

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

 

Välkommen att delta i S:t Andreas kyrka Den 15 oktober genomför Tunafors församling Jordalyft - en dansrit i S:t Andreas kyrka, med start 9:30. Fika och lunch serveras till självkostnadspris. Den som vill vara med endast vid dagens slut och dansa är välkommen på fika och mingel kl 14:00. Den gemensamma dansriten börjar kl 15:00.

Anmälan sker till Marianne Olofsson: Telefon: 016-403 36 33 Eller mejl: marianne.olofsson@svenskakyrkan.se

”När jorden gråter syns inga tårar”. Så lyder Lars Björklunds text till en av de sånger som ingår i Jordalyft - en dansrit. Tanken med konceptet är att skapa en rit kring ett ämne som berör oss på många sätt. Riter har genom alla tider varit ett sätt för människan att hela trauman och skapa samhörighet människor emellan i oro, rädsla och sorg. Det har man tagit fasta på när man skapat dansriten Jordalyft, där ett av vår tids existentiella dilemman – klimatfrågan – gestaltas. I mitten av oktober bjuder Tunafors församling in till en dag med möjlighet att vara med på dansriten, där Maria Hulthén Birkelands musik, Lars Björklunds texter och Elisabet Janssons koreografier skapar en trösterik och hoppingivande helhetsupplevelse. Initiativet kommer från prästen Marianne Olofsson, som själv varit med vid ett tillfälle och upplevt Jordalyft - en dansrit.

Arrangemangsnummer: 405221

Ledare

Marianne Olofsson

Kontaktperson