Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

LÖDERUP

Var dag den första, en dansvecka på Österlen

Var dag den första, var dag ett liv. Var morgon ska ditt väsens skål räckas fram för att fyllas, bära och återskänka.

Startdatum

9 augusti 2020

Veckodagar

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag

Tid

Kl 15:00 - 22:00

Omfattning

7 tillfällen, 40 studietimmar

Pris

4900 kr

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Så skrev Dag Hammarskjöld i Vägmärken och det är ledmotivet för vår vecka. Själv bodde han aldrig på gården Backåkra som ligger alldeles nära oss, högt upp på ängsvallen. Han köpte den strax innan han dog och köpet möjliggjorde bevarandet av den fantastiska natur som finns här nere i Sveriges sydöstraste hörna. Här får vi nu dansande och vandrande röra oss under det stora himlavalvet, på jorden, på höjderna och på havets milsvida stränder, på danshusets golv och därutanför i dagar av dans kryddade av sensommarsol och Augustimörker

Vi arbetar med dans och andra övningar, fördjupar oss i danser från olika tider och platser, går på upptäcktsfärd, vilar oss och ÄR. Dag Hammarskjölds ord ur Vägmärken leder oss. Att vara här och nu blir vår övning.

Våra danser kommer ur cirkeldanstraditioner där du finner nykoreograferade danser så väl som sådan som har rötterna långt tillbaka i historiens dimmor och i många kulturer. Danserna utgår ofta från den folkliga dansens enkla grundsteg och bjuder in alla oavsett ålder och bakgrund.

I naturen hittar vi egna vägar i grässlänter, på backar och bland träd, i oändlighetssanden vid Sandhammaren och vid meditationsplatser och skeppssättningar. Det finns gott om tid för egna upptäcktsfärder, bad och strövturer.

Bor gör vi på Backåkra vandrarhem, där bussen från Ystad mot Sandhammaren stannar. Vi har ett eget hus och vår egen danssal. Det finns kök för dig som vill laga egen mat, man kan köpa frukost på vandrarhemmet och de som vill kommer att kunna äta kvällsmat på olika härliga ställen i närheten och några kvällar fixar vi maten gemensamt. I år kan vi också för första gången erbjuda några få enkelrum, först till kvarn…

Ledare

Pia Lamberth och Sabine Neumann Pia arbetar sedan över 25 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden och som återfinns även i moderna cirkeldanskoreografier. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare. Sabine ger workshops och kurser bl.a. i dans och kreativt skrivande och arbetar också med musik, både till cirkeldans och som klangmeditationer. Hennes fokus ligger på att hitta den tysta mittpunkten som finns både i stillhet och i rörelse och hon är entusiastisk över cirkeldansens terapeutiska kraft. Sabine praktiserar aikido och zenmeditation och under vår vecka på Backåkra leder hon den tysta morgonmeditationen för de som så önskar. Dessutom älskar hon katter och litteratur.

Tid

9- 15 augusti, start kl.15 på söndagen, avslut kl. 11.00 på lördagen.

Pris

Priset är 4900 kronor för logi i tvåbäddsrum. I år kan vi också erbjuda några enkelrum, först till kvarn gäller, och de kostar 7250kr. Priserna inbegriper kurs och kursmaterial, välkomstsoppa första kvällen och en kvällsmat mitt i veckan samt danskalasmiddag sista. Anmälningsavgiften är 500kr och är inte återbetalningsbar såvida det inte finns kö. Du får betaluppgifter så snart vi har din anmälan.

Sista anmälningsdag

Du kan inte avboka din anmälan utan läkarintyg efter den 26 juni. Finns platser kvar kan du även efter detta datum anmäla dig.

Övrigt

Det går buss från Ystad ända fram till Backåkras dörr. Om du inte vill ta med lakan och handduk gå det att hyra. Mer information: pia.lamberth@sensus.se

Arrangemangsnummer: 319408

Ledare

Pia Lamberth

Sabine Neumann

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.