Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Kalmar

Vad lär vi av krigens vittnen?

Nobelpristagaren Svetlana Aleksejevitjs skakande reportageroman Kriget har inget kvinnligt ansikte sätts nu upp i bearbetning av Malin Lindroth.

Datum

2 mars 2022

Dag

Onsdag

Tid

Kl 18:00 - 20:30

Plats

Kalmar teater

Larmtorget Kalmar

Pris

Kostnadsfritt

De var piloter, stridsvagnsförare, spanare och prickskyttar – kvinnorna som stred i Röda armén, sida vid sida med männen. Men till skillnad från männen betraktades de efter kriget inte som hjältar, utan bemöttes med misstänksamhet och inte sällan med förakt. Så de teg. Tills Svetlana Aleksijevitj fyrtio år senare började söka upp dem på fabrikerna och i hemmen och bad dem berätta sin historia.

Efterföljande föreläsning

Efter föreställningen följer en föreläsning med Marie Eriksson, lektor vid Linnéuniversitetet - Därför har kvinnor utelämnats ur historieskrivningen Kl. 19:30 - 20:30. Marie Eriksson tar avstamp i Svetlana Aleksijevitjs reportageroman ”Kriget har inget kvinnligt ansikte” och gör en analys av historieskrivningen utifrån ett köns- och maktperspektiv. I sin föreläsning kommer Eriksson att ge sitt svar på frågan varför kvinnorna i så stor utsträckning saknas i vår historieskrivning.

Biljett

Biljett köper du på Scenkonst Kalmars hemsida

Arrangemangsnummer: 869590

Kontaktperson