KUNGSBACKA

Utställningen Hjässan är kal - pågår mellan 11 november och 24 november 2019

En utställning om att åldras

Datum

Se beskrivning

Dag

Se beskrivning

Tid

Se beskrivning

Pris

Kostnadsfritt

HJÄSSAN ÄR KAL Utställningen på Kungsbacka Kulturhus pågår mellan den 11 november – 24 november 2019, för mer information och öppettider:

Hjässan är kal består av ett dokumentärkörverk, en bok och en vandringsutställning. Underlaget till dokumentärkörverket är tjugo djupintervjuer Annica Carlsson Bergdahl har gjort med män mellan 50 och 73 år. Majoriteten av männen är från Skaraborg, fyra av dem från Gotland. Utifrån intervjuerna har författaren Lina Ekdahl skrivit sångtexter som tonsatts av kompositören Paula af Malmborg Ward.

Hjässan är kal - en vandringsutställning. Utställningen är formgiven av Milena Karlsson och består av fotografier av män, sångtexterna ur körverket, citat från intervjuerna. Konstnären Saba Bereket Persson har till utställningen skapat ett unikt verk; ADAM. De intervjuade männen har fotograferats av fotograf Elisabeth Ohlson Wallin. Ohöljda och innerliga porträtt som är långt från den stereotypa bild av män som ofta syns i media.

För mer information - klicka här

Arrangemangsnummer: 995894

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.