TIDAHOLM

Utställningen Hjässan är kal och Äggen är slut - pågår mellan 29 juni och 4 augusti 2019

En utställning om att åldras

Startdatum

Enligt överenskommelse

Dagar

Ej bestämd

Tid

Ej bestämd

Pris

Kostnadsfritt

HJÄSSAN ÄR KAL och ÄGGEN ÄR SLUT Utställningen på Tidaholms Konsthall pågår mellan den 29 juni– 4 augusti 2019, för mer information och öppettider:

Hjässan är kal består av ett dokumentärkörverk, en bok och en vandringsutställning. Underlaget till dokumentärkörverket är tjugo djupintervjuer Annica Carlsson Bergdahl har gjort med män mellan 50 och 73 år. Majoriteten av männen är från Skaraborg, fyra av dem från Gotland. Utifrån intervjuerna har författaren Lina Ekdahl skrivit sångtexter som tonsatts av kompositören Paula af Malmborg Ward.

Hjässan är kal - en vandringsutställning. Utställningen är formgiven av Milena Karlsson och består av fotografier av män, sångtexterna ur körverket, citat från intervjuerna. Konstnären Saba Bereket Persson har till utställningen skapat ett unikt verk; ADAM. De intervjuade männen har fotograferats av fotograf Elisabeth Ohlson Wallin. Ohöljda och innerliga porträtt som är långt från den stereotypa bild av män som ofta syns i media.

Äggen är slut består av ett dokumentärkörverk, bok och en vandringsutställning. Utställningen är underlaget detsamma som i körverket och i boken – kvinnors egna berättelser om livet, kroppen, klimakteriet och vad som är viktigt? Dessutom ingår ett konstverk: UTERUS (livmoder). Producent/textbearbetning av intervjuer med kvinnor: Annica Carlsson Bergdahl

Fotografier: Elisabeth Ohlson Wallin Inläsning ljudstationer: Lina Ekdahl Konstverket Uterus och sms på vepor: Sara Bereket Persson Formgivning: Milena Karlsson Snickeri: Ulf Wågland, Tomas Rosenberg/Västarvet

För mer information - klicka här

Arrangemangsnummer: 995892

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.