SKÖVDE

Utställningen Hjässan är kal

En utställning om att åldras

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Dagar

Lördag

Tid

Kl 12:00 - 16:00

Pris

Kostnadsfritt

Hjässan är kal består av ett dokumentärkörverk, en bok och en vandringsutställning med världspremiär i Skövde Kulturhus!

Underlaget till produktionen är tjugo djupintervjuer journalisten Annica Carlsson Bergdahl har gjort med män mellan 50 och 73 år. Majoriteten av männen är från Skaraborg, fyra av dem från Gotland. Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin har gjort ohöljda och innerliga porträtt av männen. Utifrån intervjuerna har författaren Lina Ekdahl skrivit sångtexter som tonsatts av kompositören Paula af Malmborg Ward. Volvo Skövde manskör framför verket.

Vandringsutställningen Har premiär i Skövde kulturhus är formgiven av Milena Karlsson och består av fotografier av män, sångtexterna ur körverket, citat från intervjuerna. Konstnären Saba Bereket Persson har till utställningen skapat ett unikt verk; ADAM. Utställningen kommer att utgöra en viktig arena för programverksamhet, samtal och diskussioner om manlighet – metoo-rörelsen, skilsmässor, barn, åldrande, kroppen…

Rotproduktion i samarbete/stöd av Sensus, Skövde Kommun, Skövde Kulturhus, Next Skövde, Skaraborgs kommunalförbund och VGR.

Utställningen pågår i Skövde kulturhus 22 februari – 27 mars 2019. För öppettider se Skövde Kulturhus

Arrangemangsnummer: 995273

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.