Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

Jönköping

"UTOMHUS" Naturligt lugn - Lär dig ta hjälp av naturen för återhämtning och medveten närvaro

Startdatum

8 juni 2020

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 17:30 - 19:00

Omfattning

5 tillfällen, 10 studietimmar

Pris

1000 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

När något oväntat och oönskat händer prövas våra livskompasser - inte minst under den tid vi upplever nu, när hela samhället ställer om. För att kunna göra kloka val behöver du hitta lugn och balans. Naturen kan bli ditt verktyg för att varva ner - den kräver inte din uppmärksamhet och möjliggör gemenskap på lämpligt avstånd.

När är tid för oro och när är tid för tillit? Vad är viktigt och vad är oviktigt? Hur kan jag hantera motgångar och utmaningar? Sådana tankar förekommer hos oss alla.

I den här kursen låter du naturen bidra till återhämtning och lugn. Genom medveten närvaro minskar du känslor av stress. Under fem kurstillfällen fascineras vi och reflekterar både enskilt och tillsammans över:

  • andningens betydelse
  • naturens påverkan
  • medveten närvaro
  • stress och återhämtning
  • värderingar och prioriteringar

Vi blandar teori med att göra övningar och pröva verktyg, som du sedan tar med dig i vardagen för att må och fungera bättre.

Bra att veta:

Välj kläder efter väder och ta gärna med handskar. Vi kommer att vara utomhus vid alla tillfällena med möjlighet att vara tillsammans med lämpligt mellanrum. Ta hänsyn genom att stanna hemma om du har förkylningssymtom.

Kursledare:

Maria Boeryd, diplomerad avspännings- och stresspedagog

Kurstid:

Planerad 8 juni - 29 juni 2020 Vid 8 anmälda deltagare kan vi starta tidigare.

Tid:

måndagar kl. 17.30 - 19.00

Kostnad:

1000 kr

Lokal:

Jönköpings stadspark. Första tillfället träffas vi utanför Stugans entré.

Arrangemangsnummer: 53936

Ledare

Maria Boeryd

Kontaktperson

Kontor

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.