Foto: Magnus Hellstrand

Distans

Tro och hopp - en digital diskussionscirkel

Denna digitala studiecirkel är en mötesplats för dig som vill samtala om missbruk, rotlöshet, om roller inom en familj som är svåra att bryta. Men också om att leva utan kommunikation och tillgång till sina känslor kan vara förödande för en enskild individ och att priset för icke-kommunikation kan vara högt.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Omfattning

6 tillfällen, 12 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Samtalsunderlaget är Johanna Aust dokumentär, Peter & Petra – en syskonsaga, som nu finns att se på SVT Play. Filmen är ett dokumentärt drama om följder och konsekvenser av adoption och missbruk för två mycket olika syskon; Petra, som är adopterad och hennes svenske bror Peter. Filmen undersöker deras strategier för att leva med minnen av en problematisk uppväxt. Vi följer Petra och Peter parallellt under fem år, där Petra försöker skapa ett nytt sammanhang och Peter kämpar med att frigöra sig från sitt eget missbruk, med tillbakablickar till det förflutna. Syskonen har bara sporadisk kontakt, kvar är endast en oro. Men de har trots allt något mer än de snarlika namnen som binder dem samman - båda vill att livet ska vara något annat än vad det är.

Ni möts med allas olika förutsättningar, och diskuterar utifrån filmens innehåll där ni kan lära av varandra. Ni formar även träffarna själva tillsammans och sätter datum själva. Cirkeln har ingen ledare utan deltagarna diskuterar och lär sig av varandra.

Studiecirkeln är planerad till februari och startar när det finns tillräckligt många deltagare. Vi använder den digitala online portalen Zoom.

Länk till filmen Peter & Petra – en syskonsaga på SVT Play: https://www.svtplay.se/video/29702846/petra-och-peter

För mer information kontakta verksamhetsutvecklaren: Charlotte Strömberg Eliasson charlotte.stromberg.eliasson@sensus.se telefon: 0470-707307

Fotografi från filmen Peter & Petra - en syskonsaga. Fotocred: Magnus Hellstrand © Masters Of Reality och Flickfilm

Arrangemangsnummer: 55662

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.