Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

FÄRJESTADEN

Trädgårdskurs våren 2021

Visst längtar vi efter vår och värme? Att få träffas igen, att få sätta händerna i jorden och skapa något tillsammans? Välkommen på trädgårdskurs utomhus! Gott fika ingår till varje träff.

Startdatum

14 september 2021

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 17:00 - 20:00

Omfattning

5 tillfällen, 15 studietimmar

Pris

1750 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Sandås trädgård Öland erbjuder en coronaanpassad trädgårdskurs för den som vill komma igång med odling och skörd i sin egen trädgård. Vi arbetar utomhus och under tak i musikladan och tar såklart ansvar för att komma symtomfria och hålla avstånd. I trädgården gör vi tillsammans sådant som vi sedan kan gå hem och göra själva, kursen följer säsongen och vi varvar teori och praktik.

Förkunskaper och innehåll Du behöver inte förkunskaper, bara kläder för att vara utomhus och ett par trädgårdsvantar. Vi kommer att gå igenom följande moment och lite till utifrån deltagarnas frågor:

  • Groddar, frön och skott
  • Så, skola om och plantera
  • Jordförberedelser inför sådd
  • Kompost och gödsel
  • Beskärning av buskar, träd och rosor
  • Sådd utomhus

Plats Sandås Trädgård Öland

Ledare Marianne Martinsson driver Sandås trädgård Öland strax utanför Färjestaden och arbetar i sitt företag med cirkulär ekonomi, surdegsbakning och trädgårdsevent. Allt arbete i trädgården utgår ifrån ett kretsloppsperspektiv som värnar om den biologiska mångfalden alla årstider.

Dagar och tider Cirkeln är planerad till tisdagar kl 17:00-20:00 och startar när tillräckligt med deltagare anmält sig. Vi träffar varannan vecka och däremellan har vi möjlighet att öva på det vi lärt oss hemma och ta med frågor och utmaningar till nästa träff.

Varmt välkommen med din anmälan!

Kontaktperson