Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav Bildbyrå

Trädgårdskurs våren 2023

Hösten är en underbar tid. Tid för skörd och att knyta ihop odlingsåret. Att utvärdera, och kanske tänka nytt. Välkommen på trädgårdskurs utomhus! Gott fika ingår till varje träff.

Startdatum

Löpande intag

Veckodag

Fredag

Tid

Kl 17:00 - 20:00

Omfattning

5 tillfällen, 15 studietimmar

Pris

1750 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Deltagaranpassad trädgårdskurs

Sandås trädgård Öland erbjuder en höstlig trädgårdskurs för den som vill komma igång med odling och skörd i sin egen trädgård. Vi arbetar utomhus och under tak i musikladan på gården, tillsammans gör vi sådant som vi sedan kan gå hem och göra själva. Kursen följer säsongen och vi varvar teori och praktik och det finns gott om utrymme för deltagarnas egna frågor och inriktningar.

Är du nyinflyttad i hus och vill ha grunderna i att plantera en rabatt? Har du barn och vill göra trädgården mer anpassad för deras behov och nyfikenhet? Är det fokus på det ätbara eller det estetiska? Det deltagarna kommer med pratar vi om.

Förkunskaper och innehåll

Du behöver inte förkunskaper, bara kläder för att vara utomhus och ett par trädgårdsvantar. Vi kommer att gå igenom följande moment och lite till utifrån deltagarnas frågor:

Samla frönFörbereda såbädd HöstsåFörädla KompostLöv – en resurs Ängens skötselUppgift: att planera en egen rabatt. Beskära träd och buskar.

Ledare

Marianne Martinsson driver Sandås trädgård Öland strax utanför Färjestaden och arbetar i sitt företag med cirkulär ekonomi, surdegsbakning och trädgårdsevent. Allt arbete i trädgården utgår ifrån ett kretsloppsperspektiv som under alla årstider värnar om den biologiska mångfalden.

Dagar och tider

Cirkeln startar när tillräckligt med deltagare anmält sig med planerad start 26 september. Vi träffas varannan vecka och däremellan har vi möjlighet att öva på det vi lärt oss hemma och ta med frågor och utmaningar till nästa träff.

Varmt välkommen med din anmälan!

Arrangemangsnummer: 57526

Kontaktperson