Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav Bildbyrå

Färjestaden

Tova och färga ull på Öland

Ull är ett mångsidigt material och i denna kurs arbetar vi med att lära känna den från grunden. Vi lär oss olika tekniker av tovning och färgning i härliga Bläsinge på Öland!

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Omfattning

5 tillfällen, 10 studietimmar

Plats

Berglunds kreativa verkstad

Bläsinge 229 Färjestaden

Pris

875 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Upplägg

Vi träffas på tisdagar samma tid under fem veckor och går igenom följande kursmoment:

1 Vi våt-tovar ett får och provar att karda och spinna. 2 Torrtovning (nåltovning av bildmotiv) 3 Färgning av ull och kunskap om hur man lättast tar hand om nyklippt ull samt ullkunskap. Smycken i ull om vi hinner. 4 Tredimensionella former som fåglar och andra figurer både nål och torrtovning. 5 Föremål efter egna önskemål och kursavslut.

Vi blir max 6 deltagare för att kunna få all den hjälp vi behöver under kvällarna. En kopp kaffe eller te med litet tilltugg ingår i pausen och så får vi tillfälle att ställa alla frågor vi kan om ull. Allt material ingår. Om du vill samåka från Kalmar, svara Ja i anmälan så försöker vi hjälpa till att samordna er som vill det. Ange även om du kan tänka dig att köra.

OBS! Kursen startar när vi har tillräckligt antal deltagare.

Ledare

Eva-Lena är mångårig folkbildare som brinner för ull, ett material hon arbetat med i över 25 år och undervisat på universitetsnivå. Nu finns hon i Bläsinge, en liten by på östra Öland ca 30 minuter från Kalmar. Det finns ingen fråga du kan ställa om ull som får henne ur balans!

Arrangemangsnummer: 57698

Ledare

Eva-Lena Berglund

Kontaktperson