Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

HALMSTAD

Tommie Haglund festival - Samtal - Att lyssna på musik

Elisabet Löfberg Haglund – lärare på Sturegymnasiet samt medförfattare till boken ”Känsloresan” som handlar om barns fantasi- och känsloutveckling genom musikupplevelser.

Datum

19 april 2022

Dag

Tisdag

Tid

Kl 19:00 - 20:00

Pris

Se beskrivning

Är du ovan att lyssna på klassisk musik men ändå lite nyfiken? Tisdagen den 19 april kl. 19 i hörsalen på Sturegymnasiet berättar Elisabet Löfberg Haglund mer om hur man kan förhålla sig till musik som man inte är så van vid. En perfekt uppvärmning inför Tommie Haglund festival.

Tankar om, och samtal kring hur man som ovan lyssnare kan öppna dörrar till nya musikupplevelser.

Fri entré.

Anmälan till festival@tommiehaglund.se

KLASSISK MUSIK I VÄRLDSKLASS

Låt dig svepas med av musiken under några vårliga dagar i Halmstad och Falkenberg, när Tommie Haglund-festivalen äntligen återkommer. Med sydamerikanskt besök av Orquesta Filarmonica de Bogota och några av vår tids skickligaste sång- och instrumentalsolister, vågar vi utlova musik i världsklass. Till detta kommer workshops för Hallands unga musiker, panelsamtal och släpp av boken ”Ögonblickets oändlighet”, om Tommie Haglunds liv och verk.

Konsertprogrammet för dagarna spänner över flera seklers musik utöver Tommie Haglunds egen. Mozart, Rameau och Delius har tillsammans med andra influerat Tommie Haglund genom livet. Några av deras verk hör vi framföras av såväl våra internationella gäster som lokala musiker och kör.

Dessutom uruppförs ”Making Something out of Nothing” – ett unikt, gränsöverskridande samarbete mellan Per Gessle och Tommie Haglund. I panelsamtal inbjuds du bland annat till att dela tankar om att lyssna till klassisk musik för den ovane, om kulturen som Guds arena och om att i musiken mötas över gränserna.

Unga musiker från Halmstads Kulturskola och gymnasium i Halland inbjuds att delta i workshops med våra gästande musiker från när och fjärran. Utöver det, bidrar Sturegymnasiets filmelever med sitt kunnande och dokumenterar festivalen, medan eleverna på hotell- och turismprogrammet tar hand om guidningen av våra gäster.

Tommie Haglund festival är ett samarbete mellan Halmstads kommun, Region Halland, Svenska kyrkan i Halmstads församling och Sensus, med bidrag från Delius Trust (Storbritannien) samt Hallands näringsliv.

Arrangemangsnummer: 810055