MALMÖ

Tid att dansa; Höstens och Vinterns högtider

dansa genom mörker och vinterglädje

Startdatum

7 december 2019

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 10:00 - 18:00

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Lokal/rum

Sensussalen

Pris

650 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Hösten och Vintern har sina högtider, religiösa som profana, som i alla tider varit förbundna med dans. Vi dansar in juletiden och ser vi tillbaka på danser för Tacksägelse, Alla Helgon, Alla själar, Samhain, Domsöndag, Lucia och Adventstid. Våra danser kommer från många håll i världen. Vi ser mönster och samband, i danserna, i oss själva och världen. Våra danser är traditionella såväl som koreograferade, en del är nya, andra har kanske redan dansats i tusentals år.

Förkunskaper

Detta är en fördjupningsworkshop i Heliga danser/cirkeldans för dig som dansat åtminstone någon gång förut

Ledare

Pia Lamberth arbetar sedan mer än tjugo år med danser från många tider och kulturer, leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med Heliga danser på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden. Mer information http://www.pialamberth.se

Pris

650 kr, men 300 för diplomerade dansledare aktiva hos Sensus Skåne-Blekinge, glöm inte meddela när du anmäler dig, sen är det försent. Priset inkluderar material och kaffe/te men inte lunch som kan ätas medhavd eller på stan. Vissa fackförbund har rabatt hos oss, kolla om ditt har det!

Arrangemangsnummer: 317786

Ledare

Pia Lamberth

Pia Lamberth arbetar sedan 25 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.