STOCKHOLM

Bibliodramasällskapet: Tomasevangeliet

Vidga dina vyer genom att lära dig mer om Jesu budskap enligt Tomasevangeliet. Det har kallats det femte evangeliet och upptäcktes i en grotta i Egypten år 1945/46 och har använts extremt tidigt i historien som källa.

Startdatum

11 maj 2019

Dagar

Lördag

Tid

Kl 11:00 - 15:00

Omfattning

1 tillfällen, 4 studietimmar

Pris

400 kr

Medverkande/Lärare

Prof.Dr Gerhard Marcel Martin, Marburg, har ägnat många års forskning åt denna text och skrivit en bok om det. Gerhard Marcel Martin är också en av föregångarna till det som kallas Bibliodrama. Sedan 1977 har han tillsammans med andra aktörer utövat denna metod att på ett kreativt och odogmatiskt sätt närma sig bibliska och andra texter på både en yttre och en inre scen. Han har också skrivit flera böcker om Bibliodrama och andra teologiska ämnen och är översatt till flera språk.

Innehåll

Nu kan du både få höra om den spännande källan ”Tomasevangeliet” och prova Bibliodrama utifrån några av de Jesusord som finns i Tomasevangeliet under ledning av Gerhard Marcel Martin. Möjlighet finns också att delta endast i föredraget inkl. lunch, se anmälan nedan. OBS! Föreläsningen och workshopen kommer hållas på engelska.

Frågor? Kontakta lotta.geisler@svenskakyrkan.se

Arrangemangsnummer: 432691

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.