STOCKHOLM

The Choir – Utbildningsdag

Inspirationsdag med bl.a. Myron Butler(Dallas) för kyrkomusiker, körledare, sångare och dig som spelar hammondorgel eller piano. Gospelkören. Känd inte bara för sin speciella klang utan som en växtplats för att hitta glädje, tröst och styrka mitt i tider av kamp och lidande. Vilka erfarenheter kan vi lära oss av och hur påverkar det vår roll som körledare? Vi jobbar både teoretiskt och praktiskt med frågor kring körledarskap, sångval och uttryck.

Startdatum

21 januari 2019

Dagar

Måndag

Tid

Kl 9:30 - 17:00

Omfattning

1 tillfällen, 8 studietimmar

Pris

990 kr

Innehåll och upplägg

09.00 Incheckning

09.30 Samling/uppstart.

10.00-12.00 Myron Butler delar med sig av sin rika erfarenhet. Sedan början av 1990-talet har utvecklingen av den moderna gospelmusiken på många sätt drivits från Texas t.ex. i Dallas och Fort Worth. Mitt i allt detta har Myron Butler hela tiden funnits som låtskrivare till den stora kören Dallas Forth Worth Mass choir. Som ledare för den mindre kören God’s Property på Kirk Franklins skiva med sånger som ”STOMP” och ”My life is in your hand”. Myron leder nu sin Stellar Award-vinnande grupp ”Myron Butler & Levi” och är Minister of Music i pastor TD Jakes kyrka ”The Potter’s House”.

Lunch (betalas på plats)

13.30-15.15 (Seminarier)

Att leda gospelkör – i teori och praktik.

Här jobbar vi praktiskt bl.a. utifrån några av sångerna i nya notmaterialet ”Sjung Gospel 2019”. Hur leder, utmanar och inspirerar jag min kör på rätt nivå? Mikaela Häger, Anne-Li Marthinussen

Att kompa gospel – hammondorgel och piano.

Gospelmusik handlar om samspel och delaktighet. Vi jobbar med hammondorgelns unika roll och spelsätt samt likheter och olikheter mellan att kompa gospelpiano själv och tillsammans med kompband. Hur hittar jag kompfigurer, ackordföljder och sväng? Jonathan Alfredsson, Jon-Anders Marthinussen

Kören som växtplats.

På vilka sätt kan kören ännu mer bli en av församlingens växtplatser och inte bara en väg till eller övning inför något annat? Vi kommer att jobba med frågor kring gospel i gudstjänsten, både barn- och vuxenkörer samt Soul Children. Vad betyder sången och musiken för att forma vår tro och vad gör vi med möjligheten/ansvaret? Jonas Engström, Karin Runow

15.30-16.00 Svenska Gospelverkstaden 2020 I september 2018 firade Svenska Gospelverkstaden 30 år. Vilka är vägarna framåt? Lasse Axelsson, verksamhetsansvarig leder samtalet.

16.00-16.30 Keep the dream alive – nytt material för skola och konfirmation. 2011 utbildades de första Ungdomsmusikerna och arbetet med ”Keep the dream alive” påbörjades. Här berättar Emma Leijon (en av de första Ungdomsmusikern) tillsammans med projektledare Mia Nygren om materialet och hur det kan användas.

16.30-17.00 Avslutning

18.00 Middag (för dem som vill, betalas på plats)

19.30 Konsert " – The Choir –” (att lyssna på för dem som vill) Myron Butler, Vasa Gospel, Mikaela Häger, musiker Konserten på kvällen är på Vasakåren, Observatoriegatan 4.

Kostnad

Kursavgiften 990:- (musikstuderande 495:-)

I samarbete med Bilda, Sensus och Stockholms stift

Arrangemangsnummer: 431931

Kontaktperson

Ledare

Jonas Engström

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.