Foto: Daniel Andersson

Distans

Föreläsning om Charlotte von Mahlsdorf – Jag är min egen fru, 21/4-21

Samtal och uppläsning från pjäsen med samma namn med bl.a. Anders Hambraeus som spelade Charlotte von Mahlsdorf i Örebro Länsteaterns uppsättning 2017.

Datum

21 april 2021

Tid

Kl 18:00 - 19:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Charlotte von Mahlsdorf var en tysk transperson som bl. annat grundade Gründerzeitmuseet i Berlin, som visade vardaglig inredning från perioden 1870-1895. Charlotte föddes 1928 som Lothar Berfelde och kom att bli en välkänd person inom Östberlins gaykretsar. Under början på 1990-talet attackerade nynazister en festlighet som hölls i museet och det fick Charlotte att så småningom bryta upp och lämna Tyskland. Charlotte bodde de sista åren av sitt liv i Porla utanför Laxå. Där hade hen ett museum med inriktning på möbler från förra sekelskiftet.

Månadens författare sätter Örebro läns författarskap på kartan.

Örebro län har och har haft många spännande författarskap som kanske inte fått den uppmärksamhet det förtjänar. Det regionala projektet Månadens författare vill synliggöra skrivande personer och förhoppningsvis inspirera många fler i länet att både läsa och skriva. Det handlar om 12 kommuner - 12 författarskap.

Föreläsningen sker i samarbete med Laxå bibliotek, Örebro teater och Sensus studieförbund.

https://www.laxa.se/Kultur-och-fritid/Bibliotek.html

Föreläsningen sker digitalt via Zoom.

Länken kommer per mail 20/4.

För information om Zoom:

Sensus Digitala Verktyg - Zoom

Välkommen med din anmälan!

Kontaktperson