KARLSTAD

Tanketurer till Gud

Föredrag och musikunderhållning. Författaren och läraren Elisabet Härenstam delar med sig av sina tankar om sin bok, en liten konstbok för bön och meditation, inspirerad av Martin Lönnebos Frälsarkrans och som förklarar kristen tro för den som aldrig frivilligt skulle öppna en bönbok.

Datum

6 augusti 2019

Dag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 19:15

Pris

Kostnadsfritt

Boken släpptes från predikstolen i Karlstads domkyrka den 14 maj 2018. Moses Bojans och Steven Momadou bobo bah tar oss med på en resa i den västafrikanska musiken via trummor, sång och dans. Programmet ingår i Karlstads stifts sommarmusik 2019.

"För alla dem som söker sig till kyrkan som rum för musiken, kommer det inte att duga med en cd-skiva i en aldrig så hyfsad ljudanläggning. Människor söker sig dit för mötet med det som är musikens klappande hjärtmuskel, dess livsnerv: Människan bakom."

(Agneta Lagercrantz)

Sommarmusik i Svenska kyrkan

Svenska kyrkan står för en stor del av samhällets offentliga musikutbud och genomför under ett år ca 25 000 offentliga musikevenemang (konserter och musikgudstjänster). Här kan Ni se något av det som händer i stiftets kyrkor under sommarmånaderna.

Anders Göranzon Stiftsmusiker, Karlstads Stift anders.goranzon2@svenskakyrkan.se 054-17 24 26

Arrangemangsnummer: 996985

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.