Distans

Tala Film, Tala Liv

Tala Film Tala Liv på Zoom våren 2021, 15-20 år

Startdatum

26 januari 2021

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 17:00 - 21:00

Omfattning

4 tillfällen, 16 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Fyra tisdagar med start 26 januari kl 17.00

Första träffen sker digitalt, innan gruppen sett den första filmen. Då presenterar sig deltagarna för varandra och får de tre nycklarna av ledaren som också talar om förutsättningar för ett gott samtal. Dessa nycklar fungerar sedan som ingångar när gruppen ser filmen. Filmerna vi ser är tillgängliga på Cineasterna som är bibliotekets tjänst för strömmande filmer och det blir And then we danced om vänskap och kärlek i ett danskompani i Georgien, 50/50 om en ung kille som plötsligt får cancer och Bad Hair som handlar om en pojke i Venezuela som tycker att hans hår är dåligt för att det är vågigt, han kopplar det med rasismen han ser omkring sig.

Vid anmälan får du länk till Zoom-rummet där vi sedan möts!

Mer om filmerna:

And then we danced 2019 Merab dansar i det georgiska nationalkompaniet med sin partner Mary och drömmer om en plats i huvudkompaniet. Hans tillvaro vänds upp och ner när den karismatiske Irakli en dag ansluter till kompaniet och blir hans största rival, men även hans största åtrå. Nu står Merab inför valet om han ska följa sitt hjärta och bryta sig loss från den konservativa miljö han befinner sig i och därmed riskera att förlora allt han har kämpat för. Levan Akins intensiva drama utsågs till Sveriges Oscarsbidrag 2019 och blev stor vinnare på Guldbaggegalan 2020, genom att belönas för Bästa film, Bästa manus, Bästa manliga huvudroll (Levan Gelbakhiani) och Bästa foto (Lisabi Fridell). "Levan Akin fångar den skräckslagna nyförälskelsen med stark ömhet och med stort allvar men minst lika mycket humor." Jacob Lundström, Filmtidskriften FLM

50/50 2011 Adam är 27 år och får, trots sitt hälsosamma liv, en allvarlig cancerdiagnos. För att hantera sin nya situation har han den bästa och inte helt smidiga polaren Kyle, sin chockade mamma, flickvännen Rachael och den nyutexaminerade terapeuten Katie som tar sig an Adam som sin tredje patient - någonsin. Baserad på en sann händelse. Vinnare av publikpriset på Stockholms Filmfestival 2011 och dubbla Golden Globe-nomineringar samma år. "En ödmjuk skildring som lyckas vara nyskapande och underhållande utan att tappa varken i trovärdighet eller seriositet." Victor Schultz, Nöjesguiden

Bad Hair 2013

En fin och ömsint historia om en godhjärtad 9-årig pojke som är besatt av att platta sitt hår – något som får en stark rädsla att bubbla upp hos hans ensamstående och hårt arbetande mor. Sonens kärlek till dans och hans långa sessioner framför spegeln förvärrar oron hos modern som börjar misstänka att det rör sig om tecken på att pojken är homosexuell. Venezuelanska Mariana Rondóns coming-of-age-drama prisades bl.a på prestigefyllda San Sebastian Film Festival (Golden Seashell) och var nominerad för Bästa film på Stockholm Film Festival 2013. Observera att filmen enbart har engelsk undertext. Cineasterna+ är ett initiativ där vi handplockat filmer som saknar svensk distribution och tillgängliggjort dem via Cineasterna.se. Här hittas prisvinnare, festivalfavoriter och även lite smalare filmer som alla håller högsta internationella klass.

Arrangemangsnummer: 187646

Ledare

Lena Torquato Lidén

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.