Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

MALMÖ

Sub Rosa - Dansens hemligheter och berättelser

Vad berättar en dans?

Startdatum

5 december 2020

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 13:30 - 18:00

Omfattning

1 tillfälle, 7 studietimmar

Lokal/rum

Sensussalen

Pris

300 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vad avslöjar stegen och dansmönstren, kroppens hållning, rytmerna, taktvariationerna, sångerna, om de som dansat, de som skapat, de som levt före oss, de som dansar nu? Vad berättare danserna om dig och mig och oss, om hela världen för tusen år sedan och igår? I en serie på fyra halvdagar under 2020 söker vi och dans-läser berättelser i cirkeldanstraditioner, i nykoreograferade danser så väl som sådan som har rötterna långt tillbaka i historiens dimmor och i många kulturer.

Tider

Detta är sista delen av en fyrdelad svit; Fyra lördagseftermiddagar under året: två i våras och en förut i höst. Du behöver inte ha varit med från början, var del är fristående.

Förkunskaper

Du behöver inte ha erfarenhet men nyfikenhet och lust att dansa.

Ledare

Pia Lamberth arbetar sedan över 20 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden och som återfinns även i moderna cirkeldanskoreografier. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Arrangemangsnummer: 318567

Ledare

Pia Lamberth

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.