MALMÖ

Sub Rosa - Dansens hemligheter och berättelser

Vad berättar en dans?

Startdatum

12 september 2020

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 13:30 - 18:00

Omfattning

1 tillfälle, 7 studietimmar

Lokal/rum

Sensussalen

Pris

300 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vad avslöjar stegen och dansmönstren, kroppens hållning, rytmerna, taktvariationerna, sångerna, om de som dansat, de som skapat, de som levt före oss, de som dansar nu? Vad berättare danserna om dig och mig och oss, om hela världen för tusen år sedan och igår? I en serie på fyra halvdagar under 2020 söker vi och dans-läser berättelser i cirkeldanstraditioner, i nykoreograferade danser så väl som sådan som har rötterna långt tillbaka i historiens dimmor och i många kulturer.

Tider

Detta är tredje delen av en fyrdelad svit; Fyra lördagseftermiddagar under året: två i våras och i höst 12 sep och 5 dec. Du kan deltaga i någon eller flera delar! Du behöver inte ha varit med från början, var del är fristående.

Förkunskaper

Du behöver inte ha erfarenhet men nyfikenhet och lust att dansa.

Ledare

Pia Lamberth arbetar sedan över 20 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden och som återfinns även i moderna cirkeldanskoreografier. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Arrangemangsnummer: 318566

Ledare

Pia Lamberth

Pia Lamberth arbetar sedan 25 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.