Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

ÖRBYHUS

Sub Rosa - Dansens hemligheter och berättelser

Under Romartiden, om inte tidigare, myntades uttrycket Sub Rosa. Genom att ha rosor hängande ned från taket markerades förtrolighet. Det som sades under rosen,

Startdatum

27 juni 2020

Veckodagar

Lördag, söndag

Tid

Kl 10:00 - 17:00

Omfattning

2 tillfällen, 10 studietimmar

Lokal/rum

.

Pris

1200 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

dvs Sub Rosa, skulle inte föras vidare. Rosensniderier på biktstolar är än idag mycket vanligt och i taket på domstolar och rådhus likaså.

Varje dans berättar något Sub Rosa. Vi utforskar deras språk. Vad avslöjar stegen och dansmönstren, kroppens hållning, rytmerna, taktvariationerna, sångerna, om de som dansat, de som skapat, de som levt före oss, de som dansar nu? Vad berättare danserna om dig och mig och oss, om hela världen för tusen år sedan och igår? En helg i mars söker vi och dans-läser berättelser i cirkeldanstraditioner, i nykoreograferade danser så väl som sådana som har rötterna långt tillbaka i historiens dimmor och i många kulturer.

Förkunskaper

Du behöver inte ha dansat förut.

Tider

Vi dansar 10.00 – 17.00 på lördagen och 10.00 – 15.00 på söndagen.

Pris

Du betalar 1200kr, inklusive låtlista, och betalas på plats. Länk med notationer finns att köpa.

Anmälan

Maria Eklöw Bosaeus eller 0708620733.

Övrig info

Tåget tar 25 min. från Uppsala och så går du på ett par minuter till lokalen som ligger mitt emot skolan och biblioteket. För övernattningsmöjligheter fråga Maria.

Välkomna med er anmälan!

Arrangemangsnummer: 317449

Ledare

Pia Lamberth

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.