Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

NORRKÖPING

Studiokurs: Lär dig att spela in en låt

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Måndag, Tisdag

Tid

Kl 17:00 - 19:00

Plats

Musikhuset VrinneviparkLokal 01 (Studion)

Sprängstensgatan 1 60379 NORRKÖPING

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

KURSBESKRIVNING:

Vilken mikrofon ska jag använda om jag vill spela in en akustisk gitarr? Hur spelar man in en klar och tydlig sångröst egentligen? Vad är egentligen skillnaden mellan alla olika mikrofoner? Alla dessa frågor, och mycket mer, kommer du själv kunna svara på efter denna kurs! I denna studiokurs kommer du lära dig grundläggande inspelningstekniker, signalflöden och hur man strukturerar upp en inspelning. Syftet med kursen är att lära sig anpassa en inspelning efter de instrument som spelas med relevanta inspelningstekniker samt förstå hur ljudets flöde ser ut i en inspelningsmiljö.

Varje tillfälle består av en genomgång där kursledaren går igenom teorier, tekniker och förklarar tydligt vad du ska lära dig samt vad målet för dagen är. Efter genomgången kommer kursledaren hålla i en workshop där deltagarna får jobba tillsammans med olika uppgifter som har en direkt koppling till genomgången.

I slutet av kursen är målet att deltagarna ska kunna förbereda, utföra samt avsluta en inspelning som bäst resonerar med de individuella deltagarnas tycke och smak. Utöver det så ska deltagarna få en djupare förståelse om ljudets flöde i en inspelningsmiljö samt hur man bäst felsöker och åtgärdar eventuella problem som uppstår.

UTRUSTNING

Ingen egen utrustning krävs.

VEM LEDER KURSEN?

Philip Lind har sysslat med musikproduktion i snart 10 år och har arbetat med projekt i bl a genrerna pop, rock, metal och jazz. På gymnasiet studerade han musik på De Geer här i Norrköping och har nyligen tagit examen som ljuddesigner vid Högskolan i Skövde.

PRIS:

Första tillfället är gratis att prova på och om du vill fortsätta efter det kostar det då 900 kr för hela kursen.

DATUM:

Vi träffas 8 tillfällen förlagda på 8 veckor med start 17:e januari. Träffarna sker måndagar eller tisdagar kl 17-19.

Arrangemangsnummer: 56908

Ledare

Philip Lind

Kontaktperson

Kontor