Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

HÄRNÖSAND

Studiedagar för Svenska kyrkans familjerådgivare

Välkommen!

Startdatum

15 september 2021

Veckodagar

Onsdag, Torsdag, Fredag

Tid

Kl 9:00 - 18:00

Omfattning

3 tillfällen, 24 studietimmar

Lokal/rum

.

Pris

4995 kr

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Studiedagarna för Svenska kyrkans familjerådgivare äger rum på Vårsta Diakonigård i Härnösand. Vårsta ligger nära havet med vacker utsikt över Södra sundets inlopp och med gångavstånd till centrum.

Program

Onsdag 15 september – Parrelation, anknytning och trauma

 • 09.00 Ankomst och registrering
 • 10.00 Välkommen, presentation av programmet samt Vårsta
 • 11.30 Lunch på Vårsta restaurang
 • 13.00 Föreläsning ”Arbetet med par med hög reaktivitet tex pga trauma” med Jette Simon
 • 16.15 Middag på Vårsta restaurang
 • 17.20 Promenad till domkyrkan
 • 18.00 Författarafton: ”Lita på att det ljusnar” med Tomas Sjödin. Offentligt arrangemang.

Eftersittning på Vårsta restaurang med mingel, dryck, tilltugg. Underhållning med trubaduren Klas Norberg.

Torsdag 16 september – Lust och olust i paret

 • 07.30 Morgonbön
 • 08.00 Frukost på Vårsta restaurang
 • 09.00 Föreläsning ”Älskar du som du blivit älskad?” med Malin Drevstam
 • 12.30 Busstransport
 • 13.00 Lunch med Höga kusten-tema
 • 16.00 Reflektioner i grupp och fika
 • 17.20 Promenad till domkyrkan
 • 18.00 Mässa i domkyrkan Därefter middag hos biskop Eva Nordung Byström

Fredag 17 september

 • 07.30 Morgonbön
 • 08.00 Frukost på Vårsta restaurang
 • 09.00 KYFA:s årsmöte. Jan Sjögerud informerar.
 • 10.00 Presentation och utbyte av erfarenheter från några mottagningar och fika
 • 11.45 Avslutning
 • 12.00 Lunch Vårsta restaurang

Medverkande:

Jette Simon – psykolog, parterapeut och författare “Again and again, my experience as both a clinician working with couples and as a trainer has taught me that people change best in an atmosphere of safety, creative adventure, and support.”

Jettes föreläsning handlar om att bygga förtroende, närvaro och kompetens för dig som arbetar med par som har hög reaktivitet och/eller trauma. I hennes workshop får deltagarna förståelse för hur man kan arbeta intrapsykiskt steg för steg för att uppnå en kontakt mellan parterna i en parrelation. Deltagarna lär sig att vara i processen när klienter aktiveras känslomässigt, vilket är en normal och förståelig konsekvens av trauma.

Tre nyckelfunktioner betonas i arbetet med känslomässiga ekon: Klinisk bedömning och identifiering av olika personliga och relationsmässiga faktorer som påverkar kliniskt beslutsfattande, nyckel-EFT-interventioner som är centrala för att arbeta med känslor både intrapsykiskt och interpersonellt samt hur man främjar intrapsykiskt och interpersonellt arbete. Jette talar svenska med dansk brytning. Här kan du se Jette arbeta: https://www.dr.dk/drtv/serie/vi-kaemper-for-at-overleve_213527

Tomas Sjödin – författare, pastor och krönikör ”Att tala uppriktigt om livet och att alltid försöka tillföra en gnutta hopp. Aldrig det ena utan det andra. Uppriktigheten och hoppet förutsätter varandra och båda är en del av skrivarens ansvar.”

Tomas Sjödin har blivit ett populärt och uppskattat namn efter att bland annat ha medverkat i flera sommar- och vinterprat i Sveriges Radio. Tomas säger själv så här om sitt skrivande ”Att mötas i tillvarons mörker, och om det går, sätta ord på det svåra och tillsammans lita på att det ljusnar. Jag tänker ibland att det är hoppet som är min uppdragsgivare och ljuset den jag står ansvarig inför.” Läs mer på https://www.mynewsdesk.com/se/libris-forlag/pressreleases/tomas-sjoedin-slaepper-nu-kroenikesamling-om-livet-och-om-att-lita-paa-att-det-ljusnar-2929302

Malin Drevstam – socionom, leg. psykoterapeut och sexolog. ”Att sprida mer kunskap och förståelse inom det sexuella området är något jag brinner för och min ambition är att fler människor ska kunna bli mer trygga i att prata om sex vilket är områden som många upplever sig vilsna, osäkra och ensamma inom.”

Under Malins föreläsning Älskar du som du blivit älskad? söker vi svar på frågor som ”Vad påverkar vår lust och olust i parrelationer?”, ”Hur kan man förstå och arbeta med sexuella problem?” och ”Vilken roll har våra erfarenheter kring anknytning?” Malin har en privat mottagning i Stockholm där hon träffar par och individer som kämpar med intimitet och sexuella utmaningar. Hon har skrivit flera böcker om sex och hur man kan arbeta behandlande med par och individer. Hon undervisar och har podcasten Sexterapeuten i vilken hon svarar på lyssnarnas frågor. Läs mer om Malin på https://www.malindrevstam.se

Eva Nordung Byström – biskop i Svenska kyrkan i Härnösands stift Eva Nordung Byström är biskop i Härnösands stift, med rötterna i norra Ångermanland och med en gedigen förankring i stiftet. Innan hon valdes till biskop var hon verksam som kyrkoherde i Arnäs, Gideå och Trehörningsjö, tillika prost i Örnsköldsviks kontrakt. Hon har också en bakgrund som studentpräst och har varit församlingspräst i flera olika församlingar i Jämtland och Västernorrland. Under sitt arbetsliv har hon intresserat sig särskilt för barn- och ungdomsfrågor samt ledarskaps- och etikfrågor. Hon har bland annat varit mentor för nyblivna kyrkoherdar, etisk rådgivare för kommunens beroendeenhets behandlingsprogram och haft kuratorsuppdrag för Örnsköldsviks ungdomsmottagning.

Boende:

Det är går bra att komma eftermiddagen/kvällen innan. Boendet för den natten ingår i inte avgiften. Boende sker på Vårsta Diakonigård och på Härnösands folkhögskola.

Ta med lämpliga kläder till promenad (se program).

Mer information/vägbeskrivning: Klicka här! Läs mer om Vårsta Diakonigård:

Avgift:

Avgiften är 4995 kr per person i enkelrum. I avgiften ingår kost, utflykt, logi och konferens.

Anmälan:

Anmäl dig senast 20 juni 2021 på Sensus hemsida. Anmälan är bindande. Glöm inte att ange rätt fakturadress och eventuella matpreferenser vid anmälan.

Kontakt:

Per-Ingvar Hamrin eller ring 070-322 07 83 Eva Medin eller ring 070-333 62 98

Ledare

Per-Ingvar Hamrin

Kontaktperson