Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

STOCKHOLM

Gå med i Stockholms Motettkör KFUM

Stockholms Motettkör KFUM är en fristående, blandad kör med sångare i åldern 30-65. Vår repertoar går från klassiska verk, svensk körlyrik, jazz, folkmusik till nyskrivna körverk från Sverige och resten av världen.

Startdatum

Vår 2022

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 18:30 - 21:30

Omfattning

17 tillfällen, 68 studietimmar

Plats

KFUM CentralSnickarbacken plan 4

Rosengatan 1 11140 STOCKHOLM

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Mer om kören

Kören bildades av de två körerna Stockholms Motettkör (Tidigare St Jacobs ungdomskör) och KFUM:s Kammarkör, två etablerade körer som funnits i 40 respektive 60 år. Hösten 2018 slog vi ihop körerna till en.

Med en mångfald av erfarenheter och viljor, ambitioner och längtan får vi nu större möjlighet att utforska musik och skapa spännande och intressanta konserter - att gestalta musik tillsammans, och skapa glädje både för oss och vår publik.

Kören framträder med ett par större offentliga konserter per termin. Oftast finns ett musikaliskt eller litterärt tema som genomsyrar repertoarval, scenframställning och program. Exempel på verk vi nyligen sjungit är En ego campana av Nana Forte samt Frank Martins mässa. Däremellan sjunger vi traditionsenligt till Valborg, jul och Lucia. När möjlighet ges sjunger kören på beställning på bröllop, fester och företagsevenemang.

Körens medlemmar lägger förutom repetitionstiden ner ett stort ideellt arbete inför varje ny produktion med att söka lämpliga lokaler i rätt prisläge, marknadsföring, ta fram grafiskt material I form av affischer, biljetter och program samt att försöka synas i sociala medier.

Vår dirigent Erik Uddunge (f. 1968) undervisar i musikteori, komposition och dirigering på Birkagårdens folkhögskola.

Repetitioner

Vi repeterar onsdagkvällar 18.30-21.30 I Lilla Hallen på KFUM Central. En gång om året har vi kördag/ körinternat för intensivträning och arbete med nya produktioner. Ca vartannat år genomför vi en kortare eller längre körresa, gärna med någon form av utbyte med andra musiker och körer. Vi välkomnar nya medlemmar!

Kontakt

Monica von Heijne monica.vonheijne@gmail.com
#hittaenkör

Arrangemangsnummer: 427602

Ledare

Monica von Heijne

Kontaktperson