KARLSTAD

Sticka, valka, brodera

Handarbetskurs 8-10 januari i stickning, valkning och broderi.

Startdatum

8 januari 2021

Veckodagar

Fredag, lördag, söndag

Tid

Kl 17:00 - 20:00

Omfattning

3 tillfällen, 12 studietimmar

Lokal/rum

Församlingssalen

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Om kursen

Sticka, valka, brodera - en studiecirkel i Västerstrandskyrkan 8-10 januari 2021.

  • Fredag 8 januari klockan 17:00-20:00 Länshemslöjdskonsulent Carina Olsson berättar om stickade, valkade och broderade hantverkstraditioner från Värmland. Vi påbörjar sedan våra broderier/stickningar. Andakt och kvällsmacka.
  • Lördag 9 januari klockan 13:00-17:00 Under lördagen fortsätter vi med våra handarbeten. Vi formulerar också texter och böner till söndagens gudstjänst där vi medverkar i den grad som var och en vill. Andakt och eftermiddagsfika.
  • Söndag 10 januari klockan 9:30-13:00 Vi är med i gudstjänsten och avslutar vår studiecirkel med mera broderi/stickning och en lunchmacka.

Vi lär oss tillsammans genom att följa beskrivningar i boken Brodera fritt på ylle av Karin Derland. Boken fås vid kursstart. Ta också gärna med andra broderiböcker att inspireras av. Om du vill sätta igång att brodera på fredagen så behöver du ta med något som du har stickat och valkat i förväg. Det kan till exempel vara vantar, en liten väska eller ett par tofflor. Om du känner dig osäker på momenten så kan du påbörja en stickning under kursen och få hjälp och inspiration av oss andra. Vill du ha tips på mönster som passar för valkning? Hör av dig till cirkelledarna

Garnet som du stickar med måste vara av ull som inte är superwash-behandlad. Ta med eget brodergarn och brodernålar. Rekommenderat garn är tunt ullgarn i olika färger, men lingarn och bomullsgarn kan också användas. Ett tips är att leta efter brodergarn i second hand-affärer. (Lägg gärna andrahandsullgarn i frysen för att ta död på eventuella skadedjur.) Vi sitter vid varsitt bord i församlingssalen. Vi har god handhygien och stannar hemma vid minsta förkylningssymptom.

Anmälan

Anmäl dig senast 15 december härifrån hemsidan. Se längre upp. Meddela i samband med anmälan ev. behov av specialkost. OBS! Begränsat antal platser (8 deltagare och 2 cirkelledare).

Ingen kursavgift men lämna frivillig gåva (swish eller kontanter) för kurslitteratur och fika. För mer information, kontakta cirkelledarna:

  • Pedagog Charlotte Moberg, charlotte.moberg@svenskakyrkan.se eller 076-766 19 57
  • Diakon Maria Andrén maria.andren@svenskakyrkan.se eller 070-616 18 14.

Arrangemangsnummer: 186573

Ledare

Charlotte Moberg

Maria Andrén

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.