Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

KARLSTAD

Sticka med lyfta maskor och lyfta blickar

Stickkurs 3-6 september - en tredagars kurs i tekniken flerfärgsstickning med lyfta maskor.

Startdatum

3 september 2020

Veckodagar

Torsdag, lördag, söndag

Tid

Kl 17:00 - 19:00

Omfattning

3 tillfällen, 9 studietimmar

Lokal/rum

Församlingssalen

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Om kursen

Under torsdagen och lördagen utforskar vi tekniken att sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor. Vi reflekterar också över vilken betydelse stickning kan ha för kropp, själ och ande. Våra tankar samlas i texter och böner som används i söndagens gudstjänst där vi medverkar i den grad som var och en vill. Efter gudstjänsten fortsätter vi en stund att fördjupa oss i stickningen. Vi lär oss tekniken tillsammans genom att följa beskrivningar i boken Flerfärgsstickning med lyfta maskor av 2stickare (Lotta Bengtson och Madelaine Jansson). Boken bekostas av Sensus och fås vid kursstart. De provlappar som du producerar i studiecirkeln kan du sy ihop till en kudde. Kudden kan sedan, om du vill, ingå i Västerstrandskyrkans stickcafés utställning på Naturum Värmland i mars 2021.

Dag och tid

Vi träffas nedanstående dagar och tider:

  • Torsdag 3 september klockan 17.00-19.00 (Stickning, samtal och kvällsmacka)
  • Lördag 5 september klockan 13.00-16:30 (Stickning, samtal och eftermiddagsfika)
  • Söndag 6 september klockan 09:30-13.00 (Gudstjänst, fika, stickning och lunchmacka)

Material

Tag med eget garn och stickor efter handlag. Rekommenderat garn är tvåtrådigt ullgarn – små eller stora nystan i flera olika färger, gärna färger du normalt inte använder så ofta.

Anmälan

Anmäl dig härifrån hemsidan. Se längre upp. Ange vid anmälan eventuell specialkost. OBS! Anmälan är öppen 11-26 juni samt 10-21 augusti. Däremellan är administrationen stängd. Begränsat antal platser (12)!

Avgift

Ingen kursavgift. Betala gärna en valfri summa för mat och fika.

Övrig info

Vi sitter utomhus om vädret tillåter. Vi har god handhygien, håller avstånd och stannar hemma vid minsta sjukdomssymptom. För mer information kontakta cirkelledare Charlotte Moberg, pedagog i Västerstrands församling, charlotte.moberg@svenskakyrkan.se eller 076-766 19 57.

Arrangemangsnummer: 185097

Ledare

Charlotte Moberg

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.