HÖGSBY

Steg för steg med mindful eating

Vill du lära dig mer om mindful eating? Träna dig i ett medvetet ätande?

Startdatum

Se beskrivning

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 17:00 - 18:30

Omfattning

6 tillfällen, 12 studietimmar

Pris

250 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Mindful eating handlar om att medvetandegöra inre och yttre faktorer som påverkar våra val, vanor, tankar och känslor runt mat, ätande och kropp. Med andra ord: Få slut på kropps- och matnojandet så att du kan använda din energi till annat! I denna studiecirkel får du får möjlighet att återupptäcka förmågan att lyssna på kroppens signaler för hunger, mättnad och sug och vi går igenom verktyg för att upptäcka, förstå och bryta negativa mönster. Cirkeln är tänkt att genomföras på 6 veckor och till vår hjälp har vi boken; Mindful eating - slut fred med kroppen och maten samt studiehandledningen med samma namn. Som deltagare i en studiecirkel kommer du få köpa boken till ett rabatterat pris. Gruppen går igenom och pratar om dessa delar: • Vad är mindfulness, mindful eating och självmedkänsla? • Hunger och autopiloten • Beteendemönster och självmedkänsla • Hunger och acceptans • Mättnad och tankar • Utmanande matsituationen och avslut Anmäl ditt intresse via länken nedan. Observera att detta är en intresseanmälan. Vi kommer sätta ihop grupper efter det att det finns tillräckligt med deltagare för att genomföra cirkeln. Vår ledare är Laila Hendrix som har mångårig erfarenhet utav Mindful eating. Vid frågor kontakta henne på e-post: 4easygoing@gmail.com

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Material

Studiehandledningen och boken bygger på forskning kring mindfulness, mindful eating och självmedkänsla och har tagits fram av, Frisk och fri – Riksföreningen mot ätstörningar, Anna Wikfalk, Veronika Ryd och Tia Jumbe som är författare till boken Mindful eating och Sensus.

Arrangemangsnummer: 52067

Ledare

Laila Hendrix

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.