Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

VADSTENA

Sommarmusik - Sofia Karlsson spelar svarta ballader

En kärleksförklaring till Dan Anderssons dikter och verk. Sofia Karlsson och Gustaf Ljunggren.

Datum

18 augusti 2023

Dag

Fredag

Tid

Kl 19:30 - 21:00

Plats

Vadstena klosterkyrka

Lasarettsgatan 5 59230 VADSTENA

Pris

Se beskrivning

Biljetter: Tickster.com, 0771-47 70 70
Pris: 260-330kr + serviceavgift
Konsertstart: 19.30 Insläpp: 19.00
Konsertens längd är 90 minuter.

I sommar åker Sofia Karlsson på en sommarturné till några av landets mest älskade vis-och folkfester, innefattat bland annat Musik i Äppelriket i Kivik den 20 maj, Festspelen i Piteå den 12 juni och Dan Andersson-Veckan, i Grängesberg den 4 augusti. Fredagen den 18 augusti sjunger hon i Vadstena klosterkyrka. Medmusiker på turnén är Gustaf Ljunggren.

 Sofia Karlsson Foto: Frida Klang

Albumet “Svarta ballader” var tänkt att firas med ett stort jubileum 2020, men som så mycket annat flyttades det fram. Så albumet firas nu i efterskott som 18årig 15åring. “Svarta ballader” blev startskottet på en lysande karriär i Sverige och Europa. Albumet belönades med en Grammis i både Sverige och Danmark, samt pris vid Manifestgalan. Skivan har sålt i över 160 000 exemplar i Sverige och anses vara det mest framgångsrika visalbumet i modern historia.

Lyssna på albumet på Spotify.

Sofia säger:
– ”Jag har aldrig gjort en uppföljare till albumet “Svarta ballader”. Den skivan är min enda och stora kärleksförklaring till Dan Anderssons dikter och verk. Han är min käraste poet och också en del av mitt liv, min tradition och min familj i generationer bakåt. Han är de utsattas poet, skogarnas poet och de karga markernas diktare. Det blir ett kärt återseende att göra albumet på scen igen.”

Sofia Karlsson är en av landets mest älskade musiker. Med en katalog fylld till bredden av egenskrivet material såväl som tolkningar, har hennes sång och musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runtom i landet. Hon har genom åren vunnit totalt fyra Grammispriser i Sverige och en i Danmark. Därtill har hon belönats med utmärkelser som Stockholm stads tonsättar-hederspris, Prins Eugens Kulturpris och även tilldelats Dan Anderssons-stipendiet. Sofia Karlsson har genom åren samarbetat med artister såsom Rebecca Törnqvist, Svante Thuresson, Rikard Wolff och Martin Hederos.

Arrangemangsnummer: 603654

I samarbete med

Kontaktperson

Kontor