Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

VARNHEM

Sommarmusik i Varnhems Klosterkyrka

Ylva Larsdotter, violin och Anna Christensson, piano

Datum

29 juli 2021

Dag

Torsdag

Tid

Kl 19:30 - 20:30

Pris

Kostnadsfritt

"Road movies"

Medverkande:
Ylva Larsdotter
Anna Christensson

Anna Christensson växte upp i Norra Lundby utanför Varnhem och har frilansat som pianist i många år. Senast 2019 spelade hon Bachs Goldbergvariationer i Varnhem. Nu är hon tillbaka i sällskap med violinisten Ylva Larsdotter, till vardags verksam som konsertmästare i Västerås Sinfonietta, men också som solist och kammarmusiker i många olika sammanhang. Anna och Ylva studerade tillsammans och har spelat tillsammans då och då under årens lopp, men sedan 2019 har de etablerat sig som duo och bland annat framfört Beethovens samtliga fiolsonater på flera olika ställen. I programmet ”Road movies” är temat musikaliska resor: klassisk musik som är inspirerad av folkmusik från olika delar av världen. Musiken är skriven av bland andra J S Bach, Béla Bartok, Wei-Chieh Lin och John Adams. Eftersom det inte har gått att resa på riktigt nu på ett bra tag, är det bra att det finns kul musik från så många länder!

Välkomna!

Info:

Sommarmusik 2021 erbjuder fyra konserter.
Utifrån gällande restriktioner kommer det vara möjligt att ta del av konserterna på plats i klosterkyrkan, dock troligtvis med begränsat antal platser.
Gratis biljett som garanterar plats kan hämtas i förväg i kyrkan.
Eventuellt kan det komma att bli en konsert även kl 18.00 ifall biljetterna till kl 19.30 tar slut. Vissa konserter kommer även att livesändas via Valle församlings Youtubekanal.

Kontaktperson