Sommar och cirkeldans i Karlskrona

Kom och prova cirkelns kraft under kupolen

Startdatum

3 juli 2019

Dagar

Onsdag

Tid

Kl 16:00 - 17:30

Omfattning

6 tillfällen, 12 studietimmar

Plats

Tyska kyrkan, Karlskrona

Pris

Kostnadsfritt

Heliga danser har som grundläggande utgångspunkt en övertygelse om att dans har en helande och andlig dimension där kropp och ande/själ inte går att separera och att kunskap och insikt kan förmedlas genom dans utan att behöva gå vägen genom huvudet.

En del av våra danser är långsamma och meditativa, andra kraftfulla och energirika. Vi dansar i cirklar, labyrinter och spiraler, inspirerade av såväl medeltida och folkliga danser som modernare musik. Många danser är hämtade från andra kulturtraditioner och andra är nykoreograferade.

Danserna utgår från enkla grundsteg som är ganska lätta att följa med i oavsett ålder och bakgrund. Vi dansar under Gudsnamnet JHWH i kupolen och runt dopfunten som står mitt i kyrkan. Bön och tyst meditation är givna inslag som "paus" i mitten.

Tid

Varje onsdag i juli Du kan komma hur många eller få gånger du vill

Ledare

Helene Sturefeldt är församlingspräst i Karlskrona stadsförsamling, symbolpedagog samt diplomerad dansledare.

Övrigt

Deltagandet är gratis eftersom församlingen är sponsor, men vi tar gärna emot en anmälan även om du är välkommen på spontanbesök också

Arrangemangsnummer: 318908

Kontaktperson

Ledare

Helene Fransson Sturefelt

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.