Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Problem för nya deltagare att anmäla sig till verksamhet

Just nu upplever många nya deltagare att det är svårt att skicka in sin anmälan på sajten. Vi jobbar på att lösa problemet så snabbt som möjligt. Om du inte kan skicka in din anmälan, vänligen mejla in din anmälan till aktivitetens kontaktperson.

Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

STOCKHOLM

Som alla andra. Min judiska familj och jag

Föreläsning med Eva Odrischinsky

Datum

30 november 2021

Tid

Kl 18:30 - 20:00

Lokal/rum

Stora konferensen 10

Pris

Kostnadsfritt

Eva Odrischinsky växte upp i ett medelklasshem i Helsingfors. Att familjen var judisk var lika självklart som att hennes pappa talade finska och hennes svenskfödda mamma svenska, och att gojim – icke-judar – inte var att lita på. Men vänkretsen bestod likafullt av kompisar från hennes finlandssvenska skola. Pappans tal om en knivskarp gräns mellan judarna och de andra fick Eva att tona ner sitt judiska jag. På liknande sätt teg hon hemma om sina eskapader i kretsar som till och med var judefientliga. Memoarerna belyser hur besvärligt det är att hålla fast vid sin egenart och samtidigt försöka vara som alla andra

Eva Odrischinsky, föreläser via länk. Föreläsningen är ett hybridmöte. Vid anmälan meddela om du deltar digitalt eller på plats i Sensus lokaler.

Anmälan till eva.prevell@gmail.com

Varmt välkomna! I samarbete med Judiska släktforskarföreningen

Arrangemangsnummer: 321079

Kontaktperson