Småbruksgrupp Kalmar län

Detta är ett erbjudande om att gå med i en grupp av småbrukare och självhushållare av olika grad och inriktningar som lär av varandra i Kalmar län under 2020.

Startdatum

29 mars 2020

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 10:00 - 15:00

Omfattning

6 tillfällen, 24 studietimmar

Plats

Hemmen

Pris

100 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Upplägg

Tanken är att vi träffas en gång i månaden hemma hos en deltagare som blir träffens värd. Under dagen står värden för fika och enkel lunch och som motprestation arbetar vi tillsammans med ett gemensamt projekt på gården i ca 1-2 timmar. Värden planerar också dagens schema som presenteras vid morgonfikat. De som inte själva kommer att vara värdar under säsongen betalar självkostnadspris på maten.

Dagen börjar eller slutar med en workshop eller föreläsning om något särskilt ämne som intresserar gruppen, t.ex. djuruppfödning, odling, dammar, trädgårdsplanering, slakt, aquaponi, förädling av livsmedel eller vad vi nu har för resurser och önskemål i gruppen. Värden står själv för denna eller ber någon annan i eller utanför gruppen att dela sin kunskap. Vi har erbjudande om en föreläsning om livsmedelshantering och kötthantering bland annat.

Gruppen delar lika på värdskapet, sina kunskaper och arbetsinsats under årets träffar. Gruppen börjar träffas i april och fortsätter till september. Var vänlig ange i anmälan vad du kan bidra med till gruppen i form av kunskap och vilka månader du kan tänka dig att vara värd.

För att vi rimligt ska kunna ta oss till varandra för träffarna så välkomnar vi deltagare ifrån Kalmar, Nybro, Torsås, Emmaboda, Oskarshamn, Mönsterås och Ölands kommuner. Resorna står vi själva för. Om du vill delta och bor utanför dessa kommuner finns möjlighet att göra det men då utan att stå som värd för en träff. Vi blir 3-6 värdar och upp till 10 deltagare totalt under kursen.

Arrangemangsnummer: 53426

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.