ÖRSJÖ

Småbruksgrupp för kvinnor i Kalmar län

Detta är ett erbjudande om att gå med i en grupp av småbrukare och självhushållare av olika grad och inriktningar som lär av varandra i Kalmar län under 2020-2021.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 10:00 - 15:00

Omfattning

6 tillfällen, 24 studietimmar

Lokal/rum

Gillestugan

Pris

100 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Upplägg

Tanken är att vi träffas ca en gång i månaden hemma hos en deltagare som blir träffens värd. Under dagen står värden för fika och enkel lunch och som motprestation arbetar vi tillsammans med ett gemensamt projekt på gården i ca 1-2 timmar eller betalar självkostnadspris. Värden planerar också dagens schema som presenteras vid morgonfikat. Detta är ett förslag - gruppen bestämmer tillsammans om vi vill göra såhär eller ändra det.

Dagen börjar eller slutar med en workshop, diskussion eller föreläsning om något särskilt ämne som intresserar gruppen, t.ex. djuruppfödning, odling, dammar, trädgårdsplanering, slakt, aquaponi, förädling av livsmedel eller vad vi nu har för resurser och önskemål i gruppen. Värden står själv för denna eller ber någon annan i eller utanför gruppen att dela sin kunskap.

Gruppen delar lika på värdskapet, sina kunskaper och arbetsinsats under årets träffar. Gruppen börjar träffas i april/maj och fortsätter till årets slut (eller vidare om så önskas).

För att vi rimligt ska kunna ta oss till varandra för träffarna så välkomnar vi deltagare ifrån Kalmar, Nybro, Torsås, Emmaboda, Oskarshamn, Mönsterås, Högsby och Ölands kommuner. Resorna står vi själva för. Om du vill delta och bor utanför dessa kommuner finns möjlighet att göra det men då utan att stå som värd för en träff. Vi blir 3-6 värdar och upp till 10 deltagare totalt under kursen.

Arrangemangsnummer: 55665

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.