VÄXJÖ

Släktforskning på mitt sätt - kväll

Om du är nyfiken på din släkts historia och var du kommer ifrån men vet inte hur man börjar

Startdatum

4 februari 2020

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 18:00 - 20:15

Omfattning

8 tillfällen, 24 studietimmar

Lokal/rum

Sal respekterad

Pris

1250 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

då är denna kurs någonting för dig. För dig som är intresserad av släktforskning och/eller är nyfiken på din släkts historia och var du kommer ifrån men vet inte hur man börjar. Kursen vänder sig till nybörjare i släktforskning men även till de som hållit på med släktforskning innan och vill komma igång igen.

Innehåll I kursen får du grundläggande kunskaper i släktforskning. Kursen erbjuder på ett enkelt sätt de grundläggande kunskaperna som du behöver för att på egen hand kunna släktforska hemma.

Vi använder oss av Arkivdigital som är ett svenskt företag som producerar och tillhandahåller digitaliserat historiskt källmaterial via internet.

I kursen får du lära dig använda arkiv digital och lära dig hur du finner dina släktingar, kursen består också av föreläsningar, textstudier samt mycket praktiska övningar.

Förkunskaper Grundläggande datakunskaper är önskvärt. Det är bra om du kan ha med din egen laptop annars går det att låna.

Tid: 8 x 3 timmar, måndagar kl 15-17:30 och kl 18:00-20:15 start 4 februari. Materialkostnad på 200 kr tillkommer på avgiften.

Om Sven Velander Jag har studerat religion och historia och släktforskat i över 20 år och hållit kurser i släktforskning i 5 år. Jag behärskar de tekniker som krävs för att kunna släktforska, t ex läsa gamla texter från olika tidsperioder och söka fram data i kyrkoarkiven m m.

Vid frågor, kontakta Charlotte S Eliasson på: 0470-707307

Rabatt Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Här kan du läsa mer om rabatter för fackförbund som Sensus samarbetar med: http://sensus.se/Samarbeten/Fackforbunden-och-Sensus/For-medlemmar

Arrangemangsnummer: 47709

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.