Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Foto: Marie Linnér/Scandinav

KALMAR

Släktforskning kvällstid HT 2020

Det är aldrig för sent, eller för tidigt, att släktforska! Är du nyfiken på din släkt och er historia? Gå en studiecirkel i släktforskning och lär dig att själv ta fram ditt släktträd.

Startdatum

Se beskrivning

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 18:00 - 20:30

Omfattning

6 tillfällen, 18 studietimmar

Lokal/rum

Släktforskningsrummet

Pris

800 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Under sex tillfällen träffas ni i gruppen och lär er att släktforska. Däremellan kan ni forska på egen hand hemma, med handledning av ledaren. Målsättningen är att med hjälp av bland annat kyrkböcker komma till 1700-talet eller längre bak. All forskning görs via dator, egen eller lånad.

Cirkeln ges på måndagar kl 18-20.30 och startar när vi har tillräckligt många deltagare - planerad start är september 2021.

Första träffen med introduktion är på Kalmar stadsbibliotek och följande träffar hos Sensus på Skeppsbrogatan 47 i Kalmar. Cirkeln är öppen både för dig som är nybörjare och dig som har släktforskat förut. Du som nyligen har gått en cirkel i släktforskning kan hoppa över den första träffen på biblioteket.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Material

Kostnad för abonnemang hos Arkiv Digital tillkommer med 395kr. Ledaren hjälper till med detta - skaffa inte detta själva.

Plats

Sensus Kalmar

Ledare

Ledaren Alf Ericson har lång erfarenhet av släktforskning och av att undervisa i ämnet.

Rabatt

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Här kan du läsa mer om rabatter för fackförbund som Sensus samarbetar med

Arrangemangsnummer: 53775

Kontaktperson