Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

KALMAR

Släktforskning kvällstid HT 2020

Det är aldrig för sent, eller för tidigt, att släktforska! Är du nyfiken på din släkt och er historia? Gå en studiecirkel i släktforskning och lär dig att själv ta fram ditt släktträd.

Startdatum

Se beskrivning

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 18:00 - 20:30

Omfattning

6 tillfällen, 18 studietimmar

Lokal/rum

Släktforskningsrummet

Pris

800 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Under sex tillfällen träffas ni i gruppen och lär er att släktforska. Däremellan kan ni forska på egen hand hemma, med handledning av ledaren. Målsättningen är att med hjälp av bland annat kyrkböcker komma till 1700-talet eller längre bak. All forskning görs via dator, egen eller lånad.

Cirkeln ges på måndagar kl 18-20.30 och startar när vi har tillräckligt många deltagare - planerad start är september 2020.

Första träffen med introduktion är på Kalmar stadsbibliotek och följande träffar hos Sensus på Skeppsbrogatan 47 i Kalmar. Cirkeln är öppen både för dig som är nybörjare och dig som har släktforskat förut. Du som nyligen har gått en cirkel i släktforskning kan hoppa över den första träffen på biblioteket.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Material

Kostnad för abonnemang hos Arkiv Digital tillkommer med 395kr. Ledaren hjälper till med detta - skaffa inte detta själva.

Plats

Sensus Kalmar

Ledare

Ledaren Alf Ericson har lång erfarenhet av släktforskning och av att undervisa i ämnet.

Rabatt

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Här kan du läsa mer om rabatter för fackförbund som Sensus samarbetar med

Arrangemangsnummer: 53775

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.