NORRTÄLJE

Släktforskning - kom igång

Vill du komma igång med släktforskning? Eller har du redan börjat men kört fast? Behöver du tips på hur forskningen kan struktureras så att du hittar tillbaka till det du fått fram? Här finns en möjlighet att delta i en studiecirkel där vi sitter tillsammans för att forska med hjälp av digitala arkiv. Men var och en ges möjlighet att forska efter sin egen släkt.

Startdatum

17 februari 2021

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 13:00 - 15:15

Omfattning

7 tillfällen, 21 studietimmar

Pris

850 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Erfaren kursledare hjälper dej att komma igång, guidar till olika arkiv och andra "matnyttiga" sidor där information finns att hämta.

Material

Bärbar dator. Du bör ha en viss datorvana, men behöver inte vara någon expert (kunna Googla). Ett abonnemang på Arkiv Digital ingår i kursen som du får tillgång till på första träffen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Under träff 1 får du hjälp att få igång ditt abonnemang på Arkiv Digital och ledaren går igenom grunderna för släktforskning. Träff 2-6 träffas nybörjare tillsammans med andra som redan är igång med sin släktforskning och forskar vidare med hjälp av ledaren och de andra i gruppen.

Plats

Våra lokaler finns ovanpå Ica Kryddan mitt i centrala Norrtälje. Ta antingen trappan upp på husets högra gavel eller gå in från husets baksida (Bangårdsgatan). Portkod/porttelefon. Om det inte är möjligt att träffas fysiskt ställer vi om till distanscirkel via videomöte i Zoom. All information om hur det går till får du om det blir aktuellt, men en dator med kamera, högtalare och mikrofon behövs. Eller en dator för själva forskningen och koppla upp dej via platta/telefon.

Övrig information

Kursen blir av vid minst 5 deltagare. Vid övriga frågor kontakta Sensus, se ruta uppe till höger.

Arrangemangsnummer: 154825

Ledare

Lars Lundgren

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.