STOCKHOLM

Skyll allt på den enda skurken-boksläpp

Möt författarna till boken (Dhirananda/Kenneth Nolkrantz och Viryabodhi). Du får ta del av sinnesträningen i visdom och medkänsla, prova någon övning och chans att köpa boken.

Datum

17 oktober 2023

Dag

Tisdag

Tid

Kl 18:30 - 20:30

Plats

Sensus Stockholm Medborgarhuset (plan 7)Stora konferensen 10

Medborgarplatsen 4 11826 STOCKHOLM

Pris

Kostnadsfritt

Lojong – träning av sinnet i sju punkter – är en klassisk undervisning inom tibetansk buddhism (”mind training” som den kallas på engelska). Det är ett slags handbok i konsten att utveckla och utöva medkänsla. Undervisningen består av 59 sentenser, eller slogans, som var och en förmedlar en attityd till livet som syftar till att förändra vårt invanda sätt att tänka, kommunicera och handla på. En av sentenserna: ”Skyll allt på den enda skurken” anspelar på tendensen att skylla ifrån oss, och skurken är givetvis vi själva, vår självupptagenhet.

I stället för att ständigt motiveras av egenintresse vill sentenserna få oss att i första hand tänka, kommunicera och handla utifrån andras intresse och välgång. De är både inspirerande och utmanande. Ena stunden lyfter de oss till det upplysta sinnets hänförande perspektiv för att sedan konfrontera oss med livets alla utmaningar och det oupplysta sinnets pinsamma tillkortakommanden.

I denna praktiska guide får du ta del av många stora lärares undervisning och pröva på övningar, reflektioner och meditationer. Författarnas egna långa erfarenhet lyser upp texterna.

Dhirananda (Kenneth Nolkrantz) upptäckte buddhismen i slutet av 1970-talet och har hållit kurser både i traditionell buddhistisk meditation och i mindfulness med medicinsk tillämpning.

Viryabodhi (Sjöberg) kom till buddhismen några år senare. Han undervisar på kurser och retreater inom Triratna, översätter buddhistiska texter, har en hemsida och driver Bodhi-förlaget.

Recensioner och annat finns här: https://www.bodhiforlaget.se/skyll-allt/

I samarbete med Bodhi-förlaget

Arrangemangsnummer: 305941

Kontaktperson