Distans

Skriv en berättelse på nätet i sommar

Har du lust att låta tankar och penna flöda i sommar?

Startdatum

7 juni 2021

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 18:00 - 21:00

Omfattning

12 tillfällen, 44 studietimmar

Plats

På distans

Pris

2400 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Har du en berättelse på lut - eller vill hitta en? Här får du under sommaren, i lagom sommartakt, en möjlighet att leta, hitta, förmedla en sammanhängande berättelse i form av en novell eller del av något större.

Den nätbaserade skrivarcirkeln är ett utmärkt tillfälle för dig att integrera ditt skrivande i din vardag eftersom du kan skriva var och när du vill - på bussen, i skogen, på en parkbänk, vid köksbordet, i sängen, ja varhelst skrivlusten rinner till. Här hittar du ett skyddat rum där du kan (åter)upptäcka din kreativitet och hitta nya vägar i ditt skrivande. Där får du också inspiration av andras texter och ny motivation och skrivglädje och kanske börjar en lång och produktiv resa här. Du upptäcker inte bara ditt skrivande utan få också nya läs-ögon.

Cirkeln inriktar sig på berättandets hantverk; hur förmedlar man sitt stoff på det sätt som passar det bäst? Vi undersöker betydelsen av författarens val av tempus, berättarpostition, genre, ordval och allt annat som kan omskapa en berättelse på så många olika sätt.

Varannan måndag under sommaren får du tips och input samt lämnar in 2-3 sidor av din berättelse, deadline är måndag två veckor senare och kommentarer till de andras texter på söndagen samma vecka. Varannan vecka är alltså skriv-och vilovecka.

Tid

start 7 juni och sista kommentarer 29 augusti. Varannan vecka är inlämnings- och kommentarvecka. Omfattningen är alltså 12 veckor och 6 delar av din berättelse

Plats

Var du än vill sitta med din dator. Du behöver inte passa tider, bara deadlines.

Förkunskaper

Du har kanske just kommit igång med ditt skrivande eller ha skrivit på en berättelse ett tag redan. Vi har en egen "skrivarlya", en plattform i Learnify.

Ledare

Pia Lamberth, litteraturvetare, danslärare, läsare och skrivare med berättandet i fokus.

Anmälan

OBS avanmälan senare än två veckor före kursstart accepteras ej utan läkarintyg

Arrangemangsnummer: 151119

Ledare

Pia Lamberth

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.