Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

Distans

Skriv en berättelse på nätet i höst - fortsättare

Har du lust att låta tankar och penna flöda i höst?

Startdatum

14 september 2020

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 18:00 - 21:00

Omfattning

9 tillfällen, 36 studietimmar

Plats

På distans

Pris

2400 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Har du en berättelse på gång?

Den nätbaserade skrivarcirkeln är ett utmärkt tillfälle för dig att integrera ditt skrivande i din vardag eftersom du kan skriva var och när du vill - på bussen, i skogen, på en parkbänk, vid köksbordet, i sängen, ja varhelst skrivlusten rinner till. Här hittar du ett skyddat rum där du kan (åter)upptäcka din kreativitet och hitta nya vägar i ditt skrivande. Där får du också inspiration av andras texter och ny motivation och skrivglädje och kanske börjar en lång och produktiv resa här. Du upptäcker inte bara ditt skrivande utan få också nya läs-ögon.

Cirkeln inriktar sig på berättandets hantverk; hur förmedlar man sitt stoff på det sätt som passar det bäst? Vi undersöker betydelsen av författarens val av tempus, berättarpostition, genre, ordval och allt annat som kan omskapa en berättelse på så många olika sätt.

Varannan måndag under hösten får du tips och input samt lämnar in 2-3 sidor av din berättelse, deadline är måndag två veckor senare och kommentarer till de andras texter på söndagen samma vecka. Varannan vecka är alltså skriv-och vilovecka.

Förkunskaper

Du och din berättelse behöver ha varit med i sommarens cirkel

Tid

start 14 september och sista kommentarer 13 december. Varannan vecka är inlämnings- och kommentarvecka. Omfattningen är alltså 13 veckor och 6 delar av din berättelse

Plats

Var du än vill sitta med din dator. Du behöver inte passa tider, bara deadlines.

Förkunskaper

Du har kanske just kommit igång med ditt skrivande eller ha skrivit på en berättelse ett tag redan. Viss datorvana - eller en hjälpare - kan behövas i början. Vi har en egen "skrivarlya", en plattform i Learnify.

Ledare

Pia Lamberth, litteraturvetare, danslärare, läsare och skrivare med berättandet i fokus.

Anmälan

OBS avanmälan senare än två veckor före kursstart accepteras ej utan läkarintyg

Arrangemangsnummer: 150592

Ledare

Pia Lamberth

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.