Distans

Skivbolagsgrunder

Svenska Oberoende Musikproducenter och Sensus studieförbund presenterar den digitala studiecirkeln Skivbolagsgrunder. Genom studiecirkeln får du en grundlig genomgång i allt du behöver veta för att ge ut och nå ut med dina musikreleaser.

Startdatum

4 maj 2021

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:30 - 20:30

Plats

På distans

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Innehåll

I studiecirkeln kommer vi att behandla vad det innebär att driva skivbolag 2021, belysa olika roller/aktörer i musikutgivning samt vilka rättigheter som hör till dessa. Vi kommer även gå igenom vilka distributionsalternativ som finns och hur administrationen kring rättigheter fungerar. Dessutom kommer vi att fördjupa oss inom planering och marknadsföring av musikreleaser. Som avslutning kommer vi utifrån deltagarnas perspektiv och behov samtala om hur man skapar en långsiktig och hållbar verksamhet i musiklivet.

Upplägg

Studiecirkeln sker digitalt via Zoom kvällstid under fem veckor. Studiecirkeln består av fem sammankomster som leds av branschpersoner med olika spetskompetens inom rättigheter, distribution, marknadsföring med mera. Samtalen i studiecirkeln formas till stor del av det som deltagarna vill fördjupa sig inom. Som deltagare får du tillgång till de filmade sammankomsterna och det studiematerial som används.

Föreläsare

Information om vilka personer som leder de olika sammankomsterna uppdateras löpande under våren.

Datum

Tisdagar 18:30-20:30, 5 veckor med start 4 maj.

Förkunskaper

Studiecirkeln riktar sig både till dig som ger ut din egen och/eller andras musik men också till dig som är intresserad av att börja ge ut musik.

Avgift

500kr för SOM-medlemmar
1000kr för icke SOM-medlemmar

Om SOM

SOM, Svenska Oberoende Musikproducenter, är en ideell förening som samlar över 300 oberoende svenska skivbolag. De oberoende skivbolagen drivs av kunniga och entusiastiska musikentreprenörer som genom sin verksamhet bidrar till att främja kulturell mångfald och diversifierad musikutgivning och artistutveckling i alla genrer. SOM finns till för att tillvarata medlemmarnas intressen samt främja och stärka samarbetet mellan medlemmarna. Vi kan hjälpa dig och ditt skivbolag att ta ett steg vidare. Bli medlem här.

Om Sensus

Sensus är en ideell samarbetspart till musikgrupper, arrangörer och föreningar med verksamhet över hela landet. Vi lär känna våra samarbetsparter så att vi kan ge stöttning utifrån deras behov; vägledning, nätverk, kunskap, publicitet, utrustning och lokaler. Deltagarna ges utvecklande möjligheter genom studiecirklar, lärtillfällen, livespelningar och branschnära insatser i Sverige och utomlands. Vi hjälper till att bredda nätverken hos de vi samarbetar med genom att dela med oss av våra kontakter och skapa mötesplatser där nya samarbeten kan ta form. I Stockholm har vi centralt belägna kontor, möteslokaler och studios.

Rabatter

Medlemskap i vissa fackförbund ger kursrabatt som bekostas av fackförbundet. Ledare inom Sensus får 20% som bekostas av Sensus. Mer info om fackliga rabatter.

Kontaktperson