Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

KATRINEHOLM

SkapAnde Årskonferens Godly Play Sverige 2022

Välkommen till två dagar fyllda med inspiration, berättelser, erfarenhetsutbyten och nätverkande, allt i god Godly Play-anda. Skapande och kreativitet är i centrum denna gång.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Fredag

Tid

Kl 10:00 - 19:00

Omfattning

2 tillfällen, 20 studietimmar

Plats

Se beskrivning

Pris

1300 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Tillsammans får vi reflektera över vilken plats det fria skapandet och den kreativa processen har i våra egna liv, i våra verksamheter i allmänhet och i Godly Play i synnerhet. Hur ges utrymme för barnets behov under en Godly Playstund? Hur kan man som ledare stödja den kreativa processen och hur värnar vi det egna arbetets del i Godly Playstunden? Hur ger vi utrymme för Helig Ande att vara med i Godly Play?
Gäster på årskonferensen är Tommie Sewon som kommer att prata om att ta skrivandet till hjälp för att prata om livet, både för egen del och i arbetet med barn och Helen Kemi som kommer prata om symbolpedagogik. Det finns också möjlighet att välja mellan olika workshops tex att göra materialet till en berättelse, introduktion till Godly Play och annat både praktiskt och teoretiskt på temat SkapANde.
Årskonferensen är ett tillfälle för dig som redan håller på med Godly Play att träffa andra Godly Play:are från olika delar av landet och få ny inspiration. Det är också en möjlighet för dig som kanske inte vet så mycket om Godly Play, men är intresserad av frågor om barn, teologi och kyrka att få nya perspektiv.

Sista anmälan

Den 11 mars, men anmäl gärna så snart som möjligt, för att förenkla vår planering!

Datum

1–2 april 2022

Plats

Nävertorps kyrka, Blomstervägen 14, Katrineholm. i Katrineholmsbygdens församling (20-30 minuters promenad från resecentrum).

Program fredag 1/4

Fika och registrering
10.00 Konferensen startar
10.15 Hel Godly play-stund. Vi får höra berättelsen om Bibeln och ges mycket tid för undran och eget arbete. Sedan ledd gemensam reflektion utifrån det vi upplevt.
12.00 Lunch
13.00 Prata om livet med en penna. Föredrag och lekfull workshop med Tommie Sewón utifrån boken med samma namn. Hur viktiga samtal om livet och egna insikter väcks med hjälp av enkla skrivövningar bortom prestationsångest och inre låsningar. Tommie Sewón jobbar i Sofia församling och Fryshuskyrkan och är dessutom låtskrivare och skribent. Mer om Tommie Sewón på http://tommiesewon.se/aktuellt/
14.30 Fika
15.00 Workshops
Välj ett av följande alternativ:

  1. Nålfilta en duva till berättelsen om dopet eller berättelsen om arken och floden. Kostnad tillkommer för material.
  2. Intro till Godly Play -för dig som är ny för Godly play finns möjlighet att uppleva och reflektera kring metoden.
  3. ”Bokcirkel”. Vi läser en artikel om kreativitet gemensamt (skickas ut innan) och samtalar utifrån den.
    16.45 Att berätta om Godly play för andra. Strategier, förhållningssätt och samtal om hur man kan levandegöra, inspirera och förankra förhållningssättet och metoden där man är. Det kan vara för chefer, kyrkoråd, kollegor eller kanske föräldrar.
    18.00 Gemensam middag

Program lördag 2/4

9.00 Symbolpedagogik. Symbolpedagogiken tar oss rakt in i symbolernas värld, genom våra inre bilder och kreativa uttryckssätt. En fördjupning och ett samspel med det skapande liv Gud har lagt i oss. Vi skapar och delar för att hela. Helen Kémi är symbolpedagog och församlingspedagog och arbetar på Linköpings stift till vardags. Hon leder oss under förmiddagen. Förmiddagskaffe serveras vid tillfälle.
11.00 Årsmöte. Vi går igenom verksamheten föregående år, väljer ny styrelse och verksamhetsplan för nätverket Godly play Sverige. Rösträtt har de närvarande.
11.30 Lunch
12.30 Hel Godly play-stund. Vi får höra en liknelse och ges mycket tid för undran och eget arbete. Avslutas med gemensam reflektion utifrån det vi varit med om.
14.00-15.00 SkapAnde teologi. Gemensamt samtal. Vad lär oss Godly Play om (en) skapAnde (Gud)? Vad lär oss skapAnde? Vad bär vi med oss som utmaningar i det arbete vi står i? Vad vill vi pröva och undra kring? Hur är vi delaktiga i skapAndet? Hur stödjer Godly play i allmänhet och det egna arbetet i synnerhet detta?

Ramtider:

Fredag kl 10.00 – 19.00
Lördag kl 09.00 - 15.00

Kostnad

1300 kr/person (inkl måltider båda dagarna). Kan/vill du bara vara med en dag är kostnaden 800 kr för fredagen och 600 kr för lördagen.

Övrigt

OBS! Väljer du materialtillverkning tillkommer en kostnad på 100 kr.
Val av workshops görs närmre konferensen – vi återkommer om det.
Boende ordnas själv.

Arrangemangsnummer: 320725

Ledare

Jenny Sjögreen

Kontaktperson