Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Foto: Scandinav Bildbyrå

Distans

Självbiografiskt skrivande: Barndom - Att minnas och skriva ner det som vi minns

Skriv hemma (och träffas på zoom om du vill)

Startdatum

6 september 2021

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 18:00 - 21:00

Omfattning

18 tillfällen, 36 studietimmar

Plats

På distans

Pris

1400 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Många av oss har intensiva minnen på den tid i livet där vi fortfarande var öppna och oförställda: barndomen. Vi minns sånt som var roligt men också sånt som gjorde ont. Vi minns våra tankar om livet, vi minns våra lekar och människorna som fanns runtomkring oss. Vi minns prylar som inte finns längre, vi minns speciella klädesplagg som gjorde oss stolta och sömnlösa nätter där vi kanske funderade på universumets oändlighet. Vi minns historiska händelser och hur vi reagerade på det som vi kanske inte förstod ännu. Att möta sig själv som barn betyder också att omfamna den som man en gång har varit, att ge kärlek till en liten människa som kanske inte alltid kände sig älskad. Till den i oss som försökte att förstå världen och vad det betyder att vara en människa i världen. Som råkade ut för tråkiga saker, som ibland kunde vara elak, som hade älsklingsböcker och hemliga platser.

Detta är en skrivarnätkurs där vi koncentrerar vi oss på att skriva. Cirkeln ska göra det möjligt för dig att hitta ett kreativt utrymme utan prestationskrav och rädsla för att inte vara bra nog. Kanske är det kanske just nu läge för att göra något som du länge har tänkt på.

Du kommer varje vecka att få en eller flera skrivuppgifter samt tips om enkla skrivmetoder. Du kommer en gång i veckan lägga upp text på ett allmänt forum. Du får inspiration av det som andra skriver och kan lämna respons till de andras texter. Du kommer på slutet få tips på hur du kan strukturera dina minnen. Vi skriver hemma men träffas på zoom tre gånger, en i början, i mitten och på slutet av kursen. (Dessa zoom-möten är alldeles frivilliga.)

Det viktiga är inte att det som vi skriver blir "litteratur" utan att vi skriver alls. Du kan skriva så mycket och så lite som du vill/kan.

Tid

12 veckor med start måndagen 6 september. Zoom-möten: 11 sept, 16 okt, 26 nov kl 19-20. Vi har vår egen plattform på Learnify och du kan själv styra dina tider.

Ledare

Sabine Neumann, M.A. i litteratur och filosofi. Hon har lett många uppskattade skrivarkurser hos Sensus under åren. Sabine är skrivpedagog (utbildad i Berlin) med över 20 års erfarenhet i Zen-meditation. Hon har publicerat skönlitterära böcker och texter, och hon arbetar även som litteraturöversättare från svenska till tyska.

Ledare

Sabine Neumann

Kontaktperson